Proiecte de peste un milion de euro la Liceul de Informatică

miercuri, 17 noiembrie 2021, 22:27
2 MIN
 Proiecte de peste un milion de euro la Liceul de Informatică

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” este implicat în nouă proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de peste un milion de euro.

Unul dintre cele mai „consistente” este „Update Educaţie”, depus în cadrul apelului POC/882/2/4/ Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură, care se află deja în etapa de contractare. Are un buget de peste 1.500.000 lei. Tot o finanţare importantă are şi proiectul „M.O.I.S.I.L. – Măsuri Operative şi Igienice pentru Siguranţă în Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil, Iaşi”, proect depus în cadrul apelului POIM/881/9/1/ Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ de stat în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV 2”, proiect cu un buget de peste 140.000 de lei.

În ceea ce priveşte proiectele de mobilitate, istituţia benefiază de programului Erasmus+ „Embracing uncertAinty wHile fighting for sustainable development”, cu un buget de 202.498 de euro, dar şi a proiectului de cooperare în domeniul formării profesionale VET „Be A COmpetence Now. Beacons for Incidental Learning”, cu un buget de 265.197 de euro. Pe lângă proiectele amintite, săptămâna aceasta se desfăşoară în Belgia, în sistem hibrid, activităţile de învăţare din cadrul proiectului „Let's Build Word Towers Together”, la care participă profesorii din cele 5 şcoli partenere din România, Belgia, Turcia, Italia şi Polonia, Liceul „Moisil” participând cu două cadre didactice şi 16 elevi la activităţile pregătite.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii