Şefii marilor aeroporturi europene discută la Iaşi despre infrastructura „umană” necesară

marți, 07 mai 2019, 01:49
1 MIN
 Şefii marilor aeroporturi europene discută la Iaşi despre infrastructura „umană” necesară

„În ultimii 20 de ani, România a pierdut 20.000 de medici. Dar în acest timp a pierdut 200.000 de ingineri. Şi totuşi continuăm să «producem» medici şi ingineri, ba chiar să mărim numărul de studenţi. Acum sunt 30.000 de studenţi înscrişi în facultăţile tehnice din universitatea noastră”, a declarat, ieri, la Iaşi, rectorul Universităţii Bucureşti, Mihnea Costoiu.

El s-a adresat participanţilor la Forumul ACI EUROPE Leadership and Human Resources, reuniune anuală a membrilor Consiliului Internaţional al Aeroporturilor pe teme legate de resurse umane, care se ţine în premieră în aceste zile în România, mai exact la Universitatea ieşeană „Al.I Cuza”.

Peste 30 de participanţi din 16 de ţări vor discuta despre dezvoltarea industriei aeroportuare, prin schimburi de cunoştinţe şi experienţă în domeniu, dar şi prin crearea unei comunităţi puternice de resurse umane.

„Este o direcţie în care se concentrează majoritatea instituţiilor de aviaţie, deoarece e o viteză foarte mare de evoluţie a tehnologiei. De asemenea, e o evoluţie impresionantă a traficului de pasageri şi de marfă, şi toate aceste lucruri presupun, în afară de o infrastructură adecvată, şi o forţă de muncă pregătită pentru a putea să facă faţă provocărilor care au început deja şi care vor fi în perioada imediat următoare”, a declarat Sorin Eugen Zaharia, profesor la Facultatea de Inginerie Aerospaţială de la Universitatea din Bucureşti şi membru al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi.

Comentarii