Şi-a snopit în bătaie familia în urmă cu 5 ani, dar procesul a trecut abia de prima instanţă

miercuri, 25 mai 2022, 23:09
3 MIN
 Şi-a snopit în bătaie familia în urmă cu 5 ani, dar procesul a trecut abia de prima instanţă

Întors din străinătate, un ieşean şi-a bătut crunt soţia şi fiul mai mare. Femeia a reclamat incidentul în aceeaşi zi, dar poliţiştii n-au făcut altceva decât să-şi ia notiţe. Întorşi temporar acasă, fiul şi soţia au mai fost bătuţi o dată. După aproape 5 ani de la incident, procesul bărbatului abia a trecut de prima instanţă.

Incidentul a avut loc pe 10 iulie 2017, când Vasile Lazăr abia se întorsese de la muncă din străinătate. Când soţia s-a întors acasă de la muncă, în jurul orei 8.00, a fost întâmpinată de soţul său, aflat sub influenţa alcoolului. Pe fondul unei crize de gelozie, bărbatul a început să o jignească, cerându-i să plece din casă, împreună cu cei doi copii. În timpul certei, Lazăr şi-a prins soţia de mâini, a izbit-o de peretele locuinţei, a luat-o de păr şi a încercat să o lovească cu pumnii în cap. Nu a reuşit, pentru că a intervenit fiul său mai mare, în vârstă de 14 ani, acesta încercând să-şi apere mama. Intervenţia tânărului l-a enervat şi mai mult pe Lazăr, care şi-a lovit fiul cu pumnii în abdomen. A fost rândul mamei să intervină, aceasta împingându-şi soţul şi permiţându-i astfel fiului să fugă. Femeia s-a dus imediat la postul de poliţie Ţigănaşi pentru a reclama incidentul, în timp ce fiul mai mare şi-a luat fratele şi au plecat la o vecină.

La scurt timp, în jurul orei 9.30, băiatul s-a întors acasă pentru a-şi lua laptop-ul, fiind lovit din nou de tatăl său, acesta spunându-i "eu te-am făcut, eu te omor". Tânărul a avut noroc că în acel moment mama sa tocmai se întorcea de la poliţie. A urmat o luptă în trei, care a încetat abia după ce a intervenit şi vecina, aceasta reuşind să-l îndepărteze pe Lazăr de fiul şi soţia sa.

Dosarul penal întocmit în urma scandalului a ajuns în instanţă abia în septembrie 2019, la peste doi ani de la incident. Încă un an, dosarul s-a aflat în camera preliminară, pentru analizarea rechizitoriului, primul termen efectiv de judecată având loc în septembrie 2020. În faţa anchetatorilor, Lazăr a recunoscut că s-a certat cu membrii familiei, dar a negat că i-ar fi agresat. Martorii audiaţi de judecători au confirmat însă că bărbatul consuma frecvent alcool şi se manifesta violent faţă de membrii familiei sale, incidentul din 2017 nefiind unul izolat. De altfel, între timp Lazăr a rămas fără familie, soţia sa luând decizia de a divorţa. Magistraţii Judecătoriei ieşene l-au condamnat pentru violenţă în familie la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru lovirea fostei sale soţii şi la 2 ani de închisoare pentru violenţele îndreptate împotriva fiului, interzicându-i totodată bărbatului să se mai apropie de membrii fostei sale familii timp de 3 ani. Lazăr nu se afla la prima faptă penală, el fiind condamnat cu suspendare pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului. Ca urmare, suspendarea a fost revocată, iar pedepsele au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 3 ani şi 2 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie. De asemenea, el va trebui să achite şi suma de 8.000 de euro, cu titlul de daune morale. Lazăr a contestat sentinţa, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul pe 22 iunie. 

Comentarii