Supraviețuitoarea gravidă de la Bălțați își face bagajul: ea si băiețelul născut vor fi externați

vineri, 04 februarie 2022, 02:55
2 MIN
 Supraviețuitoarea gravidă de la Bălțați își face bagajul: ea si băiețelul născut vor fi externați

Maria B., femeia care a fost implicată în accidentul care a avut loc marţi la Bălţaţi şi care a născut un băiat sănătos în aceeaşi zi, va putea pleca zilele următoare acasă. 

Medicii de la Maternitatea "Elena Doamna", unde se află atât mama, cât şi copilul, spun că starea lor este una bună. Deşi mama este COVID pozitivă, ea va putea pleca acasă, în izolare. "Fiind o naştere naturală, ar putea să plece după trei-patru zile, depinde şi de starea copilului. Dacă pacienta are condiţii de izolare, ea poate să meargă acasă, ca orice lehuză", a precizat prof. dr. Răzvan Socolov, medic primar obstetrică-ginecologie de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi. Copilul a fost testat PCR imediat după naştere pentru a vedea dacă este şi el infectat, iar rezultatul a fost negativ.

"Toţi copiii din mame pozitive sunt testaţi la naştere, iniţial PCR, apoi la 48 de ore. Dacă primul test este negativ, copilul este dus într-un sector tampon şi dacă atunci când este testat din nou, la 48 de ore, testul este tot negativ, este considerat neinfectat. Copilul este negativ deocamdată", a completat medicul. Tânăra în vârstă de 24 de ani, însărcinată în 36 de săptămâni, tocmai fusese preluată de ambulanţă din satul Fărcăşeni, comuna Strunga, şi se îndrepta către maternitate atunci când a avut loc accidentul. Când a ajuns la spital naşterea era deja declanşată. A fost transferată la Maternitatea "Elena Doamna", spital suport COVID şi în după-amiaza zilei de marţi a născut un copil sănătos, de 2.700 de grame. 

Comentarii