anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

TelVerde cu 42 de preoţi la Mitropolie, pentru cei care au nevoie de suport psihologic

GALERIE
mitropolie
 • mitropolie
- +
Instituţia anunţă astfel o nouă formă de ajutor pentru comunitate, alături de oferirea de spaţii de cazare şi masă pentru carantinaţi, şi punerea la dispoziţie a unor depozite de alimente, în caz de necesitate
Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, în special la nivelul Arhiepiscopiei Iaşilor, a luat o serie de măsuri în contextul crizei generate de epidemia cu noul coronavirus care implică activ biserica în ajutorarea oamenilor, folosind inclusiv tehnologia. Astfel, după cum a mai scris Ziarul de Iaşi săptămâna aceasta, Arhiepiscopia pune la dispoziţia Primăriei Iaşi mai multe spaţii de cazare care pot fi folosite de către autorităţi pentru a carantina persoane suspecte, cărora le oferă şi mese pe perioada carantinării. În continuare, arhiepiscopia a luat în considerare constituirea unor depozite de alimente neperisabile în Iaşi, Piatra Neamţ şi Botoşani pentru a-i putea ajuta pe cei care vor avea nevoie şi nu vor putea să şi le procure, dacă situaţia se va înrăutăţi. Una dintre cele mai importante decizii însă este deschiderea unei linii telefonice gratuite - TELVERDE, cu numărul 0800672027, la care pot suna cei care au nevoie de ajutor. „Linia este accesibilă 24 de ore din 24 pentru acordarea de suport duhovnicesc, precum şi pentru facilitarea acordării de susţinere materială celor puşi în dificultate de situaţia de criză în care ne aflăm. Au fost desemnaţi 42 de preoţi care, rând pe rând, vor răspunde apelurilor primite“, au precizat reprezentanţii MMB Iaşi. Pe doxologia.ro a fost creată o secţiune specială cu titlul „Îndemnuri privitoare la epidemia actuală“, unde credincioşii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale şi unde cei afectaţi de criză, persoanele bolnave, singure, bătrâne sau aflate în autoizolare, pot să pună întrebări şi să primească răspunsuri şi soluţii la solicitările lor.
 
Slujbele de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi vor fi transmise în direct pe doxologia.ro şi pe Facebook şi Youtube, iar în zilele următoare se va deschide un site - fiideajutor.ro, unde cei care vor să susţină Biserica în această perioadă pot contribui, dar şi unde cei care caută sprijin să găsească un ajutor. „Prin mijlocirea acestui site se asigură, de exemplu, în caz de maximă nevoie, hrană prin trei servicii de catering. Sprijinirea persoanelor aflate în dificultate se va face prin constituirea unui fond special la care îşi aduc contribuţia Arhiepiscopia Iaşilor (Mitropolia Moldovei şi Bucovinei), protopopiatele, parohiile (benevol) şi alţi binefăcători“, au punctat reprezentanţii Mitropoliei. Totodată, doi medici epidemiologi şi două monahii asistente medicale vor acorda asistenţă de specialitate şi îndrumare pentru tot personalul implicat în demersurile anunţate de MMB. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.