Topul liceelor din Iași după media notelor de la Evaluarea Naţională
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Topul liceelor din Iași după media notelor de la Evaluarea Naţională

GALERIE
evaluarea-nationala
  • evaluarea-nationala
- +

Colegiul „Emil Racoviţă“ şi Colegiul Naţional s-au situat la egalitate pe locul 9 la nivel naţional cu media mediilor 9.55. Colegiul „Costache Negruzzi“ are o medie a liceului la Evaluarea Naţională de 9,25.

Judeţul Iaşi are doar două licee în top 10 la nivel naţional, pe ultimele poziţii ale topului, după media mediilor de admitere de la Evaluarea Naţională, chiar dacă în ceea ce priveşte numărul mediilor de 10 ne aflăm pe locul al III-lea, după Bucureşti şi Cluj. Astfel, chiar dacă ne mândrim cu „vârfurile“ din şcolile ieşene, în medie elevii din judeţul nostru sunt mai slab pregătiţi decât cei din alte judeţe. Practic, doar Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi şi Colegiul Naţional Iaşi se află în topul primelor licee din ţară în funcţie de media mediilor de la Evaluarea Naţională, ambele pe poziţia a IX-a, la egalitate şi cu Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Satu Mare şi cu Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ Bucureşti.

În ceea ce priveşte topul liceelor ieşene în funcţie de media mediilor de la Evaluarea Naţională, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ şi Colegiul Naţional se află pe poziţia I, ambele având media mediilor de la Evaluarea Naţională de 9.55. Ca o curiozitate, Colegiul „Racoviţă“ stă mai bine în ceea ce priveşte media notelor la Matematică, 9,58, pe când Colegiul Naţional a excelat la rezultatele la Limba română, elevii având o medie de 9,63 la acest obiect. De asemenea, de menţionat este că media la Colegiul Naţional a fost realizată pe un număr de 187 de elevi, iar la Colegiul „Racoviţă“ pe cei 93 de elevi înscrişi.

Pe poziţia a II-a, după „Racoviţă“ şi Colegiul Naţional, se află Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“, cu o medie a liceului la Evaluarea Naţională de 9,25, fiind incluse rezultatele a 144 de elevi înscrişi, iar pe poziţia a III-a se află Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“, cu o medie a mediilor 9,13 obţinută de cei 102 elevi înscrişi. În mod curios, deşi este liceu de informatică, media notelor la limba română este mai mare decât cea la matematică, elevii obţânând, în medie, 9,29 la română şi 8,97 la matematică.

Pe poziţia a IV-a se află Colegiul „Richard Wurmbrand“, cei 39 de elevi înscrişi obţinând o medie a mediilor de 8,97, pe poziţia a V-a regăsindu-se Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ Hârlău, cei 28 de elevi obţinând o medie a mediilor de 8,95. La o diferenţă foarte mică, pe poziţia a VI-a, cu o medie a mediilor 8,95 realizată pe rezultatele celor 100 de copii, se află Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi, iar pe poziţia a VII-a regăsim Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“. De asemenea, şi Colegiul Teoretic „Varlaam Mitropolitul“, colegiu privat, se află în top 100 la nivel naţional, cei 20 de elevi obţinând o medie a mediilor de 8,81.

De menţionat este faptul că, raportat cu rezultatele de la nivel naţional, Colegiul „Negruzzi“ se află pe poziţia 31, la egalitate cu alte două şcoli din Bucureşti, în topul liceelor în funcţie de media mediilor de la Evaluarea Naţională, iar Liceul „Moisil“ se află pe poziţia 41, la egalitate cu o şcoală din Suceava.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.