Topul liceelor din Iași după media notelor de la Evaluarea Naţională
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Topul liceelor din Iași după media notelor de la Evaluarea Naţională

GALERIE
evaluarea-nationala
  • evaluarea-nationala
- +

Colegiul „Emil Racoviţă“ şi Colegiul Naţional s-au situat la egalitate pe locul 9 la nivel naţional cu media mediilor 9.55. Colegiul „Costache Negruzzi“ are o medie a liceului la Evaluarea Naţională de 9,25.

Judeţul Iaşi are doar două licee în top 10 la nivel naţional, pe ultimele poziţii ale topului, după media mediilor de admitere de la Evaluarea Naţională, chiar dacă în ceea ce priveşte numărul mediilor de 10 ne aflăm pe locul al III-lea, după Bucureşti şi Cluj. Astfel, chiar dacă ne mândrim cu „vârfurile“ din şcolile ieşene, în medie elevii din judeţul nostru sunt mai slab pregătiţi decât cei din alte judeţe. Practic, doar Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi şi Colegiul Naţional Iaşi se află în topul primelor licee din ţară în funcţie de media mediilor de la Evaluarea Naţională, ambele pe poziţia a IX-a, la egalitate şi cu Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Satu Mare şi cu Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ Bucureşti.

În ceea ce priveşte topul liceelor ieşene în funcţie de media mediilor de la Evaluarea Naţională, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ şi Colegiul Naţional se află pe poziţia I, ambele având media mediilor de la Evaluarea Naţională de 9.55. Ca o curiozitate, Colegiul „Racoviţă“ stă mai bine în ceea ce priveşte media notelor la Matematică, 9,58, pe când Colegiul Naţional a excelat la rezultatele la Limba română, elevii având o medie de 9,63 la acest obiect. De asemenea, de menţionat este că media la Colegiul Naţional a fost realizată pe un număr de 187 de elevi, iar la Colegiul „Racoviţă“ pe cei 93 de elevi înscrişi.

Pe poziţia a II-a, după „Racoviţă“ şi Colegiul Naţional, se află Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“, cu o medie a liceului la Evaluarea Naţională de 9,25, fiind incluse rezultatele a 144 de elevi înscrişi, iar pe poziţia a III-a se află Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“, cu o medie a mediilor 9,13 obţinută de cei 102 elevi înscrişi. În mod curios, deşi este liceu de informatică, media notelor la limba română este mai mare decât cea la matematică, elevii obţânând, în medie, 9,29 la română şi 8,97 la matematică.

Pe poziţia a IV-a se află Colegiul „Richard Wurmbrand“, cei 39 de elevi înscrişi obţinând o medie a mediilor de 8,97, pe poziţia a V-a regăsindu-se Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ Hârlău, cei 28 de elevi obţinând o medie a mediilor de 8,95. La o diferenţă foarte mică, pe poziţia a VI-a, cu o medie a mediilor 8,95 realizată pe rezultatele celor 100 de copii, se află Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi, iar pe poziţia a VII-a regăsim Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“. De asemenea, şi Colegiul Teoretic „Varlaam Mitropolitul“, colegiu privat, se află în top 100 la nivel naţional, cei 20 de elevi obţinând o medie a mediilor de 8,81.

De menţionat este faptul că, raportat cu rezultatele de la nivel naţional, Colegiul „Negruzzi“ se află pe poziţia 31, la egalitate cu alte două şcoli din Bucureşti, în topul liceelor în funcţie de media mediilor de la Evaluarea Naţională, iar Liceul „Moisil“ se află pe poziţia 41, la egalitate cu o şcoală din Suceava.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.