anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.07.2020

Topul liceelor din Iași după media notelor de la Evaluarea Naţională

GALERIE
evaluarea-nationala
  • evaluarea-nationala
- +

Colegiul „Emil Racoviţă“ şi Colegiul Naţional s-au situat la egalitate pe locul 9 la nivel naţional cu media mediilor 9.55. Colegiul „Costache Negruzzi“ are o medie a liceului la Evaluarea Naţională de 9,25.

Judeţul Iaşi are doar două licee în top 10 la nivel naţional, pe ultimele poziţii ale topului, după media mediilor de admitere de la Evaluarea Naţională, chiar dacă în ceea ce priveşte numărul mediilor de 10 ne aflăm pe locul al III-lea, după Bucureşti şi Cluj. Astfel, chiar dacă ne mândrim cu „vârfurile“ din şcolile ieşene, în medie elevii din judeţul nostru sunt mai slab pregătiţi decât cei din alte judeţe. Practic, doar Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi şi Colegiul Naţional Iaşi se află în topul primelor licee din ţară în funcţie de media mediilor de la Evaluarea Naţională, ambele pe poziţia a IX-a, la egalitate şi cu Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Satu Mare şi cu Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ Bucureşti.

În ceea ce priveşte topul liceelor ieşene în funcţie de media mediilor de la Evaluarea Naţională, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ şi Colegiul Naţional se află pe poziţia I, ambele având media mediilor de la Evaluarea Naţională de 9.55. Ca o curiozitate, Colegiul „Racoviţă“ stă mai bine în ceea ce priveşte media notelor la Matematică, 9,58, pe când Colegiul Naţional a excelat la rezultatele la Limba română, elevii având o medie de 9,63 la acest obiect. De asemenea, de menţionat este că media la Colegiul Naţional a fost realizată pe un număr de 187 de elevi, iar la Colegiul „Racoviţă“ pe cei 93 de elevi înscrişi.

Pe poziţia a II-a, după „Racoviţă“ şi Colegiul Naţional, se află Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“, cu o medie a liceului la Evaluarea Naţională de 9,25, fiind incluse rezultatele a 144 de elevi înscrişi, iar pe poziţia a III-a se află Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“, cu o medie a mediilor 9,13 obţinută de cei 102 elevi înscrişi. În mod curios, deşi este liceu de informatică, media notelor la limba română este mai mare decât cea la matematică, elevii obţânând, în medie, 9,29 la română şi 8,97 la matematică.

Pe poziţia a IV-a se află Colegiul „Richard Wurmbrand“, cei 39 de elevi înscrişi obţinând o medie a mediilor de 8,97, pe poziţia a V-a regăsindu-se Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ Hârlău, cei 28 de elevi obţinând o medie a mediilor de 8,95. La o diferenţă foarte mică, pe poziţia a VI-a, cu o medie a mediilor 8,95 realizată pe rezultatele celor 100 de copii, se află Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi, iar pe poziţia a VII-a regăsim Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“. De asemenea, şi Colegiul Teoretic „Varlaam Mitropolitul“, colegiu privat, se află în top 100 la nivel naţional, cei 20 de elevi obţinând o medie a mediilor de 8,81.

De menţionat este faptul că, raportat cu rezultatele de la nivel naţional, Colegiul „Negruzzi“ se află pe poziţia 31, la egalitate cu alte două şcoli din Bucureşti, în topul liceelor în funcţie de media mediilor de la Evaluarea Naţională, iar Liceul „Moisil“ se află pe poziţia 41, la egalitate cu o şcoală din Suceava.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Munca în vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.