Trei elevi au participat la simularea bac-ului ca să se antreneze pentru copiat

marți, 20 martie 2018, 02:49
2 MIN
 Trei elevi au participat la simularea bac-ului ca să se antreneze pentru copiat

Trei elevi din judeţul Iaşi au fost eli­minaţi din examen de la simularea de ieri a examenului de Bacalaureat pentru încercare de fraudare.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi atrag atenţia cu privire la acest aspect, subliniind că efectele încercării de fraudare a examenului de Bacalaureat propriu-zis sunt mult mai serioase, iar această întâmplare ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru aceşti elevi.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi subliniază faptul că elevii ar trebui să ia în serios aceste simulări, profesorii, dar şi reprezentanţii Inspec­toratului Şcolar Judeţean acordând toată atenţia în ceea ce priveşte respectarea re­gulamentului impus de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În afară de cele trei încercări de fraudare a simulării examenului de Baca­laureat la disciplina Limba şi literatura română, examenul s-a desfăşurat normal. Elevii au susţinut examenul în 47 de centre de simulare din judeţ, iar su­biectele au fost descărcate la timp şi în cele mai bune condiţii, menţionează reprezentanţii ISJ.

La clasa a XI-a  au fost înscrişi 5.745 de elevi, dintre care 5.456 au fost prezenţi, iar 289 au absentat, realizându-se un procent de prezenţă de 94.97%. De asemenea, la clasa a XII-a au fost înscrişi 5.376 de elevi, dintre aceştia fiind prezenţi 5.037 de elevi, iar 339 au absentat, prezenţa fiind de 93.69%.

Astăzi elevii de altă naţionalitate vor susţine simularea examenului de Bacalaureat la disciplina Limba şi lite­ratura maternă, pe 21 martie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 22 martie proba la alegere a profilului şi specializării, care va fi susţinută doar de elevii clasei a XII-a. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe data de 30 martie.

Comentarii