Un câine a învățat limbajul semnelor după ce a rămas surd

duminică, 06 februarie 2022, 14:51
2 MIN
 Un câine a învățat limbajul semnelor după ce a rămas surd

Un câine de salvare surd din Marea Britanie oferă o lecție importantă de viață, și anume că toate obstacolele pot fi depășite. Patrupedul, care a rămas de două ori fără stăpân, învață limbajul semnelor, iar acum se află în căutarea unui nou cămin.

Rocco, un câine de șapte ani din rasa Staffordshire Bull Terrier, a fost preluat de un centru de îngrijire pentru a doua oară în doar câțiva ani, după ce unul dintre stăpânii săi iubitori a murit în iulie anul trecut, iar celălalt s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate.

Când membrii RPSCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals – Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale), cea mai mare organizație caritabilă din Anglia și Țara Galilor care se ocupă de salvarea și îngrijirea animalelor, au descoperit că patrupedul și-a pierdut complet auzul din cauza unei infecții, s-au apucat să-l învețe un nou mod de a înțelege comenzile.

Până acum, a învățat semnele pentru comenzile „good boy” („băiat bun”), „go for a walk” („hai la o plimbare”) și „go wee” („du-te să faci pipi”).

„Majoritatea câinilor sunt mai deprinși cu limbajul nostru corporal decât cu pălăvrăgeala noastră constantă, așa că nu este foarte dificil pentru un câine surd să învețe (limbajul semnelor, n.r.). Este nevoie de consecvență și să te asiguri că alegi un semn simplu pentru fiecare comportament pe care încerci să-l înveți, astfel încât să fie cât mai clar posibil pentru ei”, a explicat Sally Humphries, de la Centrul pentru animale Llys Nini, din Swansea.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii