Un cimitir nou în judeţul Iaşi pentru „îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate“

miercuri, 01 iulie 2020, 01:49
2 MIN
 Un cimitir nou în judeţul Iaşi pentru „îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate“

Acesta este doar unul dintre beneficiile realizării obiectivului cu 800 de locuri de înhumare.

O licitaţie mai puţin obişnuită a fost lansată de administraţia municipiului Paşcani: pentru amenajarea unui nou cimitir. Pe terenul situat în cartierul Fântânele, din nordul oraşului, vor fi delimitate 800 de locuri de înhumare, va fi construită o capelă mortuară şi se vor realiza alei mărginite de arbori şi arbuşti.

Un studiu de fezabilitate, care a costat 31 de mii de lei, a fost finalizat cu mai bine de doi ani în urmă, şi aprobat de Consiliul Local la sfârşitul lui 2018.

Acum, încă 132 de mii se vor duce pe servicii de proiectare. Punctajul impus în procedura afişată pe platforma electronică de achiziţii publice este unul complex: preţul contează în proporţie de 60 la sută din ofertă, iar pentru şeful de proiect, prezenţa unui inginer proiectant în domeniul construcţiilor civile, a unuia în sectorul drumurilor şi a unui inginer proiectant de instalaţii se acordă câte 10 procente.

Ofertele pot fi depuse până la 15 iulie, iar câştigătorul licitaţiei va fi anunţat până cel mai târziu pe 15 noiembrie. Termenul de realizare a proiectului tehnic este de 60 de zile.

Cititi si: Parcul Copou va fi reabilitat în urma unei investiţii de 26 de milioane de lei

Potrivit Caietului de sarcini, „beneficiile anticipate de către autoritatea contractantă includ, dar nu se limitează la aspecte precum: îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate, atragerea de noi investitori, va fi influenţată benefic activitatea economică-comercială, creşterea valorii terenului, îndeosebi a celui intravilan, prin creşterea interesului localnicilor de a construi şi reabilita locuinţele, stoparea migrării populaţiei active, facilitatea accesului persoanelor şi autoturismelor, îmbunătăţirea accesibilităţii pe teritoriul oraşului“.

Deşi vechiul cimitir al oraşului este închis, adică nu mai sunt locuri libere de înhumare, acelaşi caiet de sarcini menţionează că darea în folosinţă a cimitirului nou este prevăzută pentru vara anului 2024.

Comentarii