anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 15.07.2020

Un cimitir nou în judeţul Iaşi pentru „îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate“

GALERIE
cimitir in pascani
  • cimitir in pascani
- +

Acesta este doar unul dintre beneficiile realizării obiectivului cu 800 de locuri de înhumare.

O licitaţie mai puţin obişnuită a fost lansată de administraţia municipiului Paşcani: pentru amenajarea unui nou cimitir. Pe terenul situat în cartierul Fântânele, din nordul oraşului, vor fi delimitate 800 de locuri de înhumare, va fi construită o capelă mortuară şi se vor realiza alei mărginite de arbori şi arbuşti.

Un studiu de fezabilitate, care a costat 31 de mii de lei, a fost finalizat cu mai bine de doi ani în urmă, şi aprobat de Consiliul Local la sfârşitul lui 2018.

Acum, încă 132 de mii se vor duce pe servicii de proiectare. Punctajul impus în procedura afişată pe platforma electronică de achiziţii publice este unul complex: preţul contează în proporţie de 60 la sută din ofertă, iar pentru şeful de proiect, prezenţa unui inginer proiectant în domeniul construcţiilor civile, a unuia în sectorul drumurilor şi a unui inginer proiectant de instalaţii se acordă câte 10 procente.

Ofertele pot fi depuse până la 15 iulie, iar câştigătorul licitaţiei va fi anunţat până cel mai târziu pe 15 noiembrie. Termenul de realizare a proiectului tehnic este de 60 de zile.

Cititi si: Parcul Copou va fi reabilitat în urma unei investiţii de 26 de milioane de lei

Potrivit Caietului de sarcini, „beneficiile anticipate de către autoritatea contractantă includ, dar nu se limitează la aspecte precum: îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate, atragerea de noi investitori, va fi influenţată benefic activitatea economică-comercială, creşterea valorii terenului, îndeosebi a celui intravilan, prin creşterea interesului localnicilor de a construi şi reabilita locuinţele, stoparea migrării populaţiei active, facilitatea accesului persoanelor şi autoturismelor, îmbunătăţirea accesibilităţii pe teritoriul oraşului“.

Deşi vechiul cimitir al oraşului este închis, adică nu mai sunt locuri libere de înhumare, acelaşi caiet de sarcini menţionează că darea în folosinţă a cimitirului nou este prevăzută pentru vara anului 2024.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gardienii umanităţii

Cătălin ONOFREI

Gardienii umanităţii

A venit momentul să ne gândim din nou la stele şi la roboţi.

Filmuletul zilei

opinii

Industria de selfie-uri

Briscan ZARA

Industria de selfie-uri

Prezentul a murit în numele eternităţii. Care eternitate se pierde într-un morman de CD-uri sau în vreun fişier pe calculator cu mii, poate sute de mii de alte momente „salvate” - în realitate pierdute - care, mai mult ca sigur, nu vor mai apuca să fie vreodată vizionate de nimeni din lipsă de timp (cine are atât timp pe lume să vadă mii de poze?!...).

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

Ciprian IFTIMOAEI

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

De-a lungul celor 161 de ani de funcţionare neîntreruptă, statistica oficială din România a fost condusă de personalităţi marcante ale ştiinţei şi culturii ca Dionisie Pop Marţian, Ion Ionescu de la Brad, Loenida Colescu, Sabin Manuilă, Anton Golopenţia, Constantin Ionescu, a beneficiat de contribuţiile unor savanţi şi creatori de şcoală socială, economică, demografică, matematică precum Dimitrie Gusti, Virgil Madgearu, Octav Onicescu, Nicolae Georgescu-Röegen, Gheorghe Mihoc, Vladimir Trebici.

Din nou, despre statui şi demolatori

Mihai DORIN

Din nou, despre statui şi demolatori

La pledoaria mea din articolul precedent pentru statui şi dezicerea de demolatori, mi s-a replicat că acestea sunt făcute să dăinuie atât cât nu le-a trecut vremea. După care sunt demolate sau demontate şi ascunse privirilor oamenilor. Pentru ca ei să nu creadă în idoli falşi sau care nu mai corespund vremurilor noi. De-a lungul timpului asistăm la o veritabilă cavalcadă a demolării statuilor. 

pulspulspuls

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Ehehe, iubiţi dreptcredincioşi, am stat noi strâmb şi am cugetat drept dacă se cade oare în faţa lui Doamne-Doamne, acuma în preajma lui Sânt’Ilie, să plecăm urechea sau să scormonim în mormanul mare de zvonuri despre personagiile pentru care par a se face cărţile în aceste zile, ca să fie uns peste cea mai bogată arhiepiscopie din ţară, numai păduri, păşuni şi mănăstiri bogate cât vezi cu ochii. 

Caricatura zilei

Test Covid Grecia

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.