Un deputat PSD, în negocieri cu AUR. Ostaficiuc: nu pot să particip la distrugerea filialei UPDATE Mesaj de adio pe Facebook

miercuri, 14 februarie 2024, 02:50
4 MIN
 Un deputat PSD, în negocieri cu AUR. Ostaficiuc: nu pot să particip la distrugerea filialei UPDATE Mesaj de adio pe Facebook

Unul dintre veteranii PSD Iași ar urma să demisioneze din partid și să se înscrie în AUR. Este vorba despre deputatul Marius Ostaficiuc, spun surse „Ziarul de Iași”: negocierile sunt în plină desfășurare, iar un anunț ar putea veni în aceste zile. Contactat de ZDI, deputatul PSD a confirmat negocierile. Pe lista plecărilor din PSD ar putea să intre și un alt nume important din filială.

UPDATE: Marius Ostaficiuc și medicul Tudor Ciuhodaru, foști membri PSD, au fost prezentaţi astăzi oficial la Bucureşti de către George Simion, şeful partidului, ca fiind membri ai partidului. ”De Ziua Îndrăgostiţilor avem o surpriză pentru cuplul minune Nicu-Marcel: peste 150 de primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni din PNL şi PSD au venit alături de noi, în semn de protest faţă de negocierile pentru comasarea alegerilor. O parte din ei au participat la conferinţa de presă susţinută de AUR în faţa Parlamentului”, a transmis Simion.

Cititi si: Reacţia PSD Iaşi după ce parlamentarul Marius Ostaficiuc a trecut în barca AUR

UPDATE Marius Ostaficiuc  a anunțat pe pagina sa de Facebook că părăsește PSD:

”Despărțirile fac parte și ele din politică. După 23 de ani de la înscrierea în rândurile social democrației, am luat decizia să plec din PSD. 
Nu mă mai simt compatibil aici, la Iași, cu oameni care n-au demonstrat nimic și care confundă politicul cu businessul. Plec dintr-o filială capturată și dintr-un partid care dimineața este la stânga, la amiază la mijloc și seara la dreapta, iar a doua zi o ia de la capăt.
Voi rămâne în politică, folosindu-mi energiile și experiența în proiecte prin care să îmi ajut în continuare patria și orașul căruia îi datorez totul, Iașul”

Ostaficiuc: „Nu mai înțeleg dacă PSD este un partid de stânga sau de dreapta”

Informația că Marius Ostaficiuc își pregătește plecarea din PSD circulă în culisele politice locale de puțină vreme. În ultimele zile, zvonurile s-au întețit. Contactat ieri de ZDI, deputatul PSD a acceptat un dialog pe temă. Publicăm, mai jos, răspunsurile parlamentarului la cinci întrebări punctuale ale ZDI cu privire la negocierile cu AUR, sub forma unui scurt interviu.

ZDI: Este adevărat că sunteți în negocieri cu AUR pentru a intra în acest partid?

M.O.: Da, am avut și am o serie de discuții pe această temă a plecării din PSD.

ZDI: De ce alegeți să plecați în acest moment din PSD, în condițiile în care sunteți unul dintre cei mai vechi membri?

M.O.: Pentru că, în primul rând, nu pot să particip la distrugerea a ceva cu care, timp de mai bine de două decenii, m-am identificat: filiala PSD Iași de către oameni care nu au nicio legătură cu politica și fac politică așa cum ar face business. Și, în al doilea rând, pentru că nu mai înțeleg dacă PSD este un partid de stânga sau de dreapta. Mi se pare halucinant să aud vorbindu-se despre pact pe zece ani între PSD și PNL. Aproape ți se pare că asistăm la un fel de fuziune, nu la o coaliție. Iar bulversarea asta nu este doar a mea, ci a unei considerabile părți din electoratul de stânga din România.

ZDI: Intenționați să candidați pentru o funcție publică din partea AUR? Locale sau europarlamentare?

M.O.: Discuția aceasta este prematură. Tot ceea ce pot spune este că nu voi rămâne pe tușă. Am energii, am experiență politică, vreau să le pun în serviciul Iașului.

ZDI: Vi s-a propus să preluați conducerea AUR Iași?

M.O.: Răspunsul este inclus în răspunsul de la întrebarea anterioară.

ZDI: Alături de dvs., vor pleca și alți colegi din PSD la AUR? Nu vă solicit în mod neapărat să îmi spuneți un nume, dar este vorba despre persoane cunoscute sau, eventual, organizații locale ale PSD?

M.O.: Nu pot vorbi decât strict în numele meu. Fiecare va proceda după cum crede de cuviință.

Pleacă și Ciuhodaru?

Surse ZDI spun că al doilea nume important, care ar fi cu un picior în AUR, este europarlamentarul Tudor Ciuhodaru. Recent, acesta a pierdut sprijinul filialei pentru un nou mandat de europarlamentar, PSD Iași preferând să-l nominalizeze pe dr. Lucian Eva, șeful Spitalului de Neurochirurgie. Ciuhodaru nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, dar despre eventuala lui plecare se vorbește intens în culisele politice locale.

Zilele trecute, șeful PSD Iași Bogdan Cojocaru a făcut un scurt comentariu cu referire la posibila plecare a lui Ciuhodaru, fiind întrebat pe această temă într-o conferință de presă.

„Nu comentăm zvonuri, dar pot să vă spun ceea ce știm cu siguranță din discuțiile pe care le-am avut noi: nu a fost niciodată o supărare (pierderea de către Ciuhodaru a nominalizării pentru un nou mandat de europarlamentar, n.r.), domnul dr. Ciuhodaru este colegul nostru, a fost susținut de fiecare dată, indiferent de faptul că vorbim de poziții în Parlament sau Parlamentul European, a beneficiat de sprijinul organizației județene. (…) Domnul dr. Ciuhodaru este parte a echipei, cu siguranță își dorește și dumnealui să candideze pe diverse alte poziții, dar toate aceste decizii le luăm în biroul politic județean și apoi mergem mai departe cu vot în consiliul județean (al partidului, n.r.)”, a comentat Bogdan Cojocaru.

Comentarii