Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un membru al trupelor de elită din SRI, protagonist al încăierării din Alexandru. Cine este el şi ce-l mână în luptă

GALERIE
luptator_SRI_bataie_arab5
  • luptator_SRI_bataie_arab5
- +

În ultimile două zile, pe reţelele sociale s-a viralizat un clip în care doi tineri își impart pumni într-o sală de forță din Iași. Au existat informaţii cum că unul dintre bătăuși ar lucra la Serviciului Român de Informații Iași. Jurnaliștii de la Ziarul de Iași au întrebat în mai multe săli de profil despre persoana în cauză, iar mulți dintre cei chestionaţi au spus că ştiu cine este şI că acesta  obişnuieşte să se prezinte public din postura de lucrător într-un serviciu special. 

Mai mult, susţin unele persoane interogate, acesta își arăta uneori tocul de pistol de la picior, pe sub pantaloni, fără să existe confirmări că ar fi făcut “paradă” şi de armă. Despre cine este acest tânăr, de ce a făcut KO un adversar în sală de forță din Alexandru, dacă este vorba de rivalitate în dragoste, precum şi alte amănunte, urmăriți în rândurile de mai jos.

Andrei Tapoveț, luptator SRI

În urma imaginilor apărute ieri și alaltăieri pe reţelele de socializare, foarte posibil Andrei Tapoveț va avea de dat explicaţii conducerii Serviciului Român de Informații. Jurnaliștii Ziarului de Iaşi au aflat că acesta lucrează în trupele de elită ale serviciului de spionaj, mai precis în echipele de intervenții antitero. O perioadă de timp, el a lucrat la Aeroport, în cadrul SRI Iași. Pe parcursul documentării am întrebat prin sălile de forță din Iași dacă acest tânăr este un obişnuit al locurilor de acet gen şi dacă s-a mai expus unor situaţii care contravin practicii curente a serviciilor de spionaj, anume aceea de a te integra în societate fără să atragi atenția.

Cei care s-au întâlnit cu el, spun că Andrei Tapoveț părea a fi atipic în ceea priveşte discreţia. Se pare că acesta discuta aprins  mereu cu cei din jurul lui și nu o dată a intrat în altercații verbale cu alţI clienţI din sălile de forță. De altfel, în imaginile în care se bate cu un alt tânăr, bătaia ar fi pornit de la faptul că angajatul SRI o simpatiza pe tânăra cu care se afișa rivalul său.

Andrei Tapoveț, luptator SRI, la antrenament

Între cei doi se pare că mai existaseră certuri, însă nu se ajunsese la bătaie. ”Cei doi se știau de mai mult timp, s-au mai certat. Cel de la SRI îl mai lua peste picior pe celălalt. De asemenea, un lucru sigur îl știau toți cei de la sală, că ambii luau steroizi pentru a arăta bine”, crede un tânăr, care susţine că ştie situația de aproape. De altfel, în timpul bătăii care a avut loc în urmă cu patru zile, doi polițiști au fost cei care au intervenit pentru a-i despărți pe cei doi, pe lângă angajații sălii de forță. Până la urmă însă, cei doi s-au încleștat din nou, iar  angajatul SRI i-a dat o lovitură KO adversarului, un tânăr arab. În urma bătăii, acesta din urmă s-a aşezat pe o bancă și a primit îngrijiri de la fata cu care venise la antrenament.

Bătaia a avut loc în sala de forță a Body Line din Alexandru, iar drept urmare protagoniștii nu mai au voie în interior. În imagini se poate vedea că tânărul în maiou roșu, de naționalitate arabă lovește primul, apoi cei doi se încaieră. Celălalt tânăr implicat în altercație este Andrei, angajatul Serviciul Român de Informații. Cei doi au fost despărțiți de alți tineri din interior însă la un moment dat cei doi se bat din nou iar tânărul arab este lovit decisiv și cade pe o bancă.

Andrei Tapoveț, luptator SRI, la sala

Polițiștii au precizat că au deschis un dosar penal. "În după-amiaza zilei de 19 noiembrie, la o sală de sport (Fitness) din municipiul Iași a fost sesizată o altercație între 2 clienți. Polițiștii Secției 1 Poliție Iași deplasați la fața locului au stabilit că, în urma unui conflict spontan, cei doi s-au lovit reciproc. Ambele persoane au depus plângere. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe, fiind întocmite dosare penale", au precizat reprezentanții Poliției Iași. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri