Un turist a căzut în prăpastie de pe vârful Moldoveanu în timp ce făcea fotografii

duminică, 19 iunie 2016, 15:12
2 MIN
 Un turist a căzut în prăpastie de pe vârful Moldoveanu în timp ce făcea fotografii

Un turist care cobora de pe vârful Moldoveanu a căzut într-o prăpastie în timp ce încerca să facă fotografii și a murit.

UPDATE

Din păcate, turistul a murit. Își sărbătorea ziua de naștere.

Cinci salvamontiști și patru jandarmi montani au parcurs astăzi un traseu de 8 ore pentru a recupera trupul unui bărbat care a căzut într-o râpă din masivul Făgăraș. Victima plecase dimineață pe traseul Viștea Mare spre vârful Moldoveanul pentru a-și aniversa ziua de naștere la cabana Postăvarul împreună cu soția și prietenii.

La un moment dat, bărbatul s-a aplecat pentru a face câteva fotografii și s-a dezechilibrat. A căzut într-o râpă adâncă și a murit pe loc.

UPDATE

Bărbatul, care se afla pe munte împreună cu un grup de prieteni, este inconștient, iar echipele de salvare vor ajunge la el în patru ore, anunță reprezentanții Inspectortului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov.

”Turistul ar fi alunecat în timp ce făcea fotografii. Cobora de pe vârful Moldoveanu către orașul Victoria, era însoțit de un grup de prieteni. Bărbatul s-ar părea că este inconștient. Echipe formate din salvamontiști și jandarmi montani se îndreaptă către locul unde s-a petrecut evenimentul. Este un traseu destul de greu. Probabil în aproximativ patru ore vor ajunge la locul incidentului”, a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvant al ISU Brașov.

Acesta a mai precziat că prietenii bărbatului au reușit să ajungă la locul în care acesta se află, ceea ce înseamnă că prăpăstia în care căzut nu este foarte adâncă.

b1.ro

Comentarii