VIDEO Un bărbat și-a înjunghiat soția în sediul unei primării din Iași. Cei doi erau în divorț

luni, 04 decembrie 2023, 10:09
4 MIN
 VIDEO Un bărbat și-a înjunghiat soția în sediul unei primării din Iași. Cei doi erau în divorț

Un bărbat și-a înjughiat soția de mai multe ori în sediul primăriei Belcești.

Potrivit anchetatorilor, cei doi locuiau separat, fiind în procedura de divorț. Ei s-au căsătorit în 2022, amândoi fiind al doilea mariaj. Au apărut însă neînțelegeri, iar cei doi au depus actele pentru divorț în urmă cu trei luni. Ea s-a mutat la Cornele Caprei, iar el a rămas în Liteni.

Luni, femeia a venit la Primările pentru treburi administrative însoțită de mama ei. Aici o aștepta soțul care a început să o fugărească prin curtea instituției. A prins-o în Primărie unde a dat cu spray paralizant și a înjunghiat-o pe femeie de mai multe ori.

 Soțul a prins-o și a înjunghiat-o de la mai multe ori cu un cuțit.

Bărbatul a fost imobilizat de angajații Primăriei, iar pentru transportarea victimei la spital s-a solicitat ajutorul SMURD.

Primarul Dumitru Tanasă spune că cei doi erau căsătoriți de trei ani, dar că au convenit să se despartă de comun acord. Nu mai locuiau împreună și s-au înțeles ca astăzi să vină la sediul primăriei să semneze actele de divorț, însă lucrurile au luat o altă întorsătură. Primarul Belceștiului a mai spus că cei doi nu aveau copii împreună, dar că femeia are o fetiță din prima căsătorie.

”Un apel 112 ne-a anunțat despre o femeie înjunghiată în localitatea Belcești. Am trimis acolo echipajul elicopterului SMURD Iași, care a găsit femeia conștientă, cu plăci la nivelul brațului drept, abdomenului și toracelui. A fost preluată, s-a început tratamentul. Plaga tăiată produsă de o armă albă pare că interesează la nivelul brațului drept atât axul vascular, cât și cel nervos. A fost adusă în UPU Sf. Spridon, este investigată în acest moment, au fost chemate echipele de gardă de la Chirurgie vasculară și Chirurgia plastică, fiind vorba de un deficit motor și senzitiv la nivelul brațului drept, secundar plăgii tăiate de la acest nivel. Celelalte plăgi nu sunt penetrante. Pacienta va fi internată și va merge în sala de operații pentru salvarea membrului superior drept", a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, UPU-SMURD Iași.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași: La data de 04.12.2023 procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost sesizat despre faptul că în aceiaşi zi, în jurul orei 09:00, în sediul Primăriei Belceşti, jud. Iaşi, a fost atacată cu un cuţit o persoană de sex feminin.

Din primele investigaţii de la locul comiterii faptei de violenţă a rezultat că în data de 04.12.2023, soţii A.D. (40 de ani) şi A.R.G. (30 de ani) s-au deplasat împreună cu un vecin la sediul Primăriei comunei Belceşti pentru a depune actele necesare şi a demara formalităţile pentru divorţul amiabil. După ce au ajuns în holul instituţiei, numitul A.D. s-a răzgândit şi nu a mai dorit să depună actele, după care a ieşit cu soţia sa A.R.G. în curtea primăriei.

La un moment dat în timpul discuţiilor între cei doi, soţul a scos un cuţit şi un spray iritant-lacrimogen cu care şi-a atacat soţia şi pe vecinul lor. Victima a încercat să se refugieze în sediul primăriei, dar a fost ajunsă din urmă de soţul ei, care i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în zone vitale ale corpului, până la intervenţia vecinului care a reuşit să-l îndepărteze pe agresor de lângă aceasta. Victima a fost transportată la o unitate medicală din mun. Iaşi, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare pentru salvarea vieţii, în timp ce agresorul a fost prins şi se află în custodia lucrătorilor de poliţie din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău.

În prezent, activităţile de urmărire penală sunt în curs, procurorul criminalist aflându-se în localitatea unde s-a produs agresiunea şi desfăşurând activităţile necesare, urmând să dispună măsurile legale ce se impun faţă de autorul faptei. Facem precizarea că luarea oricăror măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicatul IGPR București:

„La data de 04.12.2023, IPJ Iași a fost sesizat cu privire la faptul că, pe fondul geloziei, o femeie a fost înjunghiată de către soțul său, în zona spatelui, cu un obiect tăietor/înțepător, în timp ce se aflau în incinta Primăriei localității Belcești.

Victima, în stare de semiconstienta, a fost preluată de un elicopter SMURD. Autorul se află în custodia poliției. Persoanele nu sunt cunoscute cu stări conflictuale. Din primele verificări a rezultat că cei doi soți nu mai locuiau împreună, fiind în procedură de divorț, iar în cursul dimineții, femeia s-a prezentat la sediul Primăriei loc. Belcești pentru rezolvarea unor probleme administrative, unde a fost urmărită de autor”.

Comentarii