13 lucruri de care să ţii cont atunci când pregăteşti bagajele

sâmbătă, 22 octombrie 2016, 13:34
2 MIN
 13 lucruri de care să ţii cont atunci când pregăteşti bagajele

 Te pregăteşti pentru o deplasare business sau mergi cu prietenii la concertul trupei preferate; vrei, pur şi simplu, să te deconectezi de toate şi să pleci în vacanţă.

 
Indiferent care e scopul sau durata următoarei tale călătorii, cu siguranţă vrei să ai tot ce îţi trebuie cu tine, fără prea multe bătăi de cap. Odată ce ai rezervat hotelul şi biletele de avion, bagajul este ultimul lucru care mai stă în calea plecării tale. Iată mai jos câteva trucuri utile.
 
1. Fă o listă
 
Poate că sună un pic plictisitor, dar listele sunt calea către o vacanţă fără griji. Separă pe o listă lucrurile care îţi sunt absolut necesare de cele pe care doar ai dori să le iei cu tine, dar care nu sunt esenţiale; fii realist în privinţa capacităţii bagajului tău. Dacă ai nevoie de inspiraţie, poţi să începi cu următorul lucru:
2. Nu uita trusa de prim ajutor
 
O mică trusă cu pastilele, unguentele şi medicamentele pe care s-ar putea să fie nevoie să le foloseşti e suficientă. Nimeni nu visează să aibă parte în concediu de dureri de cap, febră, indigestii sau toate trei la un loc. Probabil că acasă e suficient să iei remediul pe care îl ai la îndemână şi să îţi treacă, dar în alte ţări e posibil ca medicamentele respective să fie eliberate doar pe baza de prescripţie medicală.
 
3. Fii atent să păstrezi spaţiu suficient în bagaj pentru eventualele cumpărături
 
Indiferent că este vorba despre cumpărături din duty-free sau suveniruri din vacanţă, inevitabil te vei întoarce acasă cu mai multe decât atunci când ai plecat.
 
4. Încălţăminte mai puţină
 
Cel mai voluminos şi mai frustrant lucru din bagajul de călătorie. Vei avea nevoie de atâtea perechi de încălţări în funcţie de cât timp vei fi plecat, dar recomandarea noastră este să te rezumi la trei perechi de încălţări pentru una sau două săptămâni. Mult mai important decât spaţiul pe care îl ocupă este utilitatea lor. Cel mai bine este să porţi în avion perechea cea mai voluminoasă şi mai greoaie şi ai salvat spaţiu în bagaj.
 
Continuarea AICI

Comentarii