4 lucruri esentiale pe care parintii ar trebui sa le ia in calcul atunci cand aleg mobilierul pentru camera copiilor

miercuri, 08 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 4 lucruri esentiale pe care parintii ar trebui sa le ia in calcul  atunci cand aleg mobilierul pentru camera copiilor

Amenajarea camerei copiilor reprezinta un capitol important din viata oricarui parinte avand in vedere ca alegerile pe care acestia le fac din acest punct de vedere au o importanta majora pentru confortul celor mici. Mobilierul pentru camera copiilor este fara doar si poate obiectul cu cea mai mare importanta avand in vedere ca pe langa aspectele care tin strict de estetica, mobilierul pentru camera copiilor trebuie sa indeplineasca in acelasi timp si o serie de criterii in ceea ce priveste siguranta celor mici. Copiii sunt prin natura lor foarte energici si au mereu cu chef de joaca, astfel ca mobilierul din camera lor nu ar trebui sa ocupe foarte mult spatiu.

Mobilierul pentru camera copiilor se regaseste la ora actuala intr-o gama foarte diversificata, astfel ca desi acest lucru ofera o varietate de posibilitati pentru parinti si pentru cei mici, este in acelasi timp si aspectul care ingreuneaza considerabil aceasta alegere importanta. Mobilier pentru camera copiilor se poate achizitiona in conditiile actuale si online prin intermediul magazinelor de specialitate, astfel ca parintii pot evita deplasarile pana la diverse magazine fizice cu mobilier. Iata insa care sunt cele 4 lucruri esentiale de care ar trebui sa tina cont orice parinte atunci cand achizitioneaza mobilier pentru camera copiilor.

 "Cand achizitionam mobilier pentru camera copiilor trebuie sa alegem unul cat mai colorat sau care sa aiba diverse motive vesele avand in vedere ca acest lucru contibuie la starea de bine a celor mici. Este de asemenea important sa se tina cont de cateva criterii de selectie esentiale precum dimensiunile mobilierului, culoarea si design-ul, posibilitatea de adaptare dar si calitatea materialelor utilizate in constructia acestuia." a explicat Adriana Ghisoiu, administrator al magazinului online cu produse pentru copii, Bekid.ro.

 1. Dimensiunile mobilierului

Mobilierul pentru camera copiilor nu ar trebui sa fie niciodata masiv avand in vedere ca acest lucru presupune in mod automat restrangerea spatiului de joaca a celor mici din incapere. Un mobilier mic, alcatuit din mai multe piese reprezinta o alegere ideala avand in vedere ca se poate demonta cu usurinta si se poate muta cu usurinta dintr-o parte intr-alta.

2. Culoarea si design-ul mobilierului

Estetica este desigur si ea importanta atunci cand vorbim despre incaperea celor mici, astfel ca este indicat ca parintii sa isi indrepte atentia inspre un mobilier cat mai viu colorat si care sa contina diverse elemente vesele care sa ii bucure pe cei mici. In acest fel, cei mici pot descoperi culorile precum si alte lucruri interesante despre lumea care ii inconjoara.

3. Posibilitatea de adaptare a mobilierului in timp

Pentru a se evita anumite cheltuieli, se poate opta pentru piese de mobilier care in timp pot fi transformate in elemente practice. Spre exemplu, un raft cu jucarii, se poate tranforma in timp intr-o micuta biblioteca.

4. Calitatea materialelor utilizate in constructia mobilierului

Mobilierul pentru copii ar trebui sa fie construit intotdeauna exclusiv din materiale de calitate avand in vedere ca este important ca mobilierul sa reziste in timp. Mai mult decat atat, nu trebuie sa uitam ca siguranta este si ea importanta atunci cand vorbim despre astfel de produse, motiv pentru care toate colturile mobilierului pentru copii ar trebui sa fie rotunjite, astfel incat cei mici sa nu se poata rani atunci cand se joaca. Totodata, vopselele utilizate nu trebuie sa fie sub nicio forma de natura toxica.

 

Comentarii