9 obiceiuri care pot cauza aparitia ridurilor

luni, 11 iulie 2016, 15:05
3 MIN
 9 obiceiuri care pot cauza aparitia ridurilor
Ridurile sunt o parte a imbatranirii – si a vietii. In timp ce ne asteptam la riduri pe masura ce imbatranim, cateodata acestea apar timpuriu.

Obiceiurile tale pot grabi aparitia ridurilor, asa ca este bine sa stii ce trebuie sa elimini din rutina ta zilnica, potrivit elle.ro

Fumatul

Fumatul este cea mai comuna cauza a aparitiei ridurilor. Elimina tigarile si scapa de riduri!

Dieta

Esti ceea ce mananci! Daca vrei sa iti pastrezi sanatatea si tineretea pielii ai grija ce alimente consumi. Produsele cu foarte mult zahar nu-ti afecteaza doar greutatea, ci te pot face sa arati si mai batrana. In urma unui proces numit glicare, moleculele de zahar se prind de proteine (inclusiv colagen), facandu-le rigide. Acest lucru duce la scaderea elasticitatii pielii, cauzand aparitia liniilor fine si a pungilor de sub ochi.

Zaharul rafinat si alti carbohidrati simpli declanseaza inflamarea organismului prin cresterea foarte mare a nivelului insulinei. Aceasta inflamatie produce enzime care descompun colagenul si elastina, ceea ce duce la deformare si la aparitia ridurilor. Asadar, renunta la zaharul rafinat si la carbohidrati simpli – pielea iti va multumi!

Consumul de alcool

Orice tip de alcool deshidrateaza, ceea ce inseamna ca pielea ta nu va fi foarte odihnita si proaspata a doua zi. In timp, din cauza deshidratarii, aceasta isi va pierde elasticitatea si se vor forma ridurile. In plus, alcoolul poate avea un impact negativ asupra nivelului de vitamina A, un antioxidant important pentru pielea si corpul tau. In acelasi timp, aceasta vitamina este vitala pentru regenerarea unor noi celule si pentru producerea colagenului. Atunci cand nivelul lui este scazut, pierzi elasticitatea pielii. Colagenul si elasticitatea pastreaza pielea supla, intinsa si tanara.

Guma de mestecat

Guma de mestecat produce un tip de rid des intalnit in partea inferioara a gurii. In plus, poate cauza alte probleme de sanatate. Cu toate acestea, este un obicei la care poti renunta usor pentru a-ti pastra pielea frumoasa.

Neindepartarea machiajului

Daca te culci fara sa te demachiezi, practic ceri aparitia ridurilor. Machiajul si elementele poluante din atmosfera se infiltreaza in pori, ducand la descompunerea colagenului si a elastinei. Acest lucru poate grabi procesul de imbatranire, lasand linii si riduri fine. Curata si hidrateaza pielea in fiecare seara inainte de a te culca.

Imperfectiunile

Inceteaza sa-ti ataci imperfectiunile prin stoarcere. Incearca sa iti lasi pielea in pace si foloseste produse naturale pentru a elimina cosurile, altfel risti sa iti provoci singura iritatii, cicatrici si chiar riduri.

Intinderea pielii pentru a aplica machiajul

Aceasta procedura duce la aparitia ridurilor – si este in general o practica neacceptata in lumea machiajului. Nu intinde pielea din jurul ochilor atunci cand iti aplici eyeliner-ul sau in orice alt moment in care vrei sa aplici vreun produs de make-up pe fata.

Ignorarea cremei cu protectie solara

Ti se spune intotdeauna sa aplici crema cu protectie solara, dar atunci cand iti petreci zilele in interior, este tentant sa sari peste acest pas. Cu toate acestea, chiar si cateva minute petrecute in soare pot duce la descompunerea colagenului, ceea ce va provoca aparitia ridurilor fine.

Aplica crema cu protectie solara in fiecare zi, indiferent daca este soare sau ploua, pentru a nu fi afectata de razele soarelui. Foloseste un factor de protectie 30 care are oxid de zinc si dioxid de titan.

Somnul

Daca dormi pe fata, iti pot aparea riduri de la perna. Cel mai bine este sa folosesti o fata de perna din satin, pe care iti aluneca fata. Alternativa este sa dormi pe spate.

Comentarii