A II-a etapă de înscriere la clasa pregătitoare se încheie vineri

luni, 04 aprilie 2016, 01:50
2 MIN
 A II-a etapă de înscriere la clasa pregătitoare se încheie vineri

Copiii care nu au reuşit să se regăsească la sfârşitul lunii martie pe lista celor admişi la una din şcolile din judeţ mai au timp până pe 8 aprilie, când se va finaliza cea de-a doua etapă de înscriere a micuţilor.  

După prima etapă au mai rămas libere în jur de 1.000 de locuri neocupate, majoritatea din cauza alegerilor necorespunzătoare a părinţilor, care nu au respectat regulile de proximitate faţă de instituţia şcolară. Între 11 şi 15 aprilie va avea loc procesarea cererilor depuse, pe baza criteriilor de departajare, în limita locurilor rămase, apoi pe 15 aprilie se vor afişa listele cu copiii admişi la fiecare şcoală în parte. Între 19 şi 20 aprilie se vor centra­liza şi soluţiona cererile părinţilor care nu şi-au văzut copilul înscris nicăieri. În ce­rerea de înscriere, părinţii trebuie să completeze, în ordine descrescătoare, maximum trei opţiuni pentru unităţile la care mai există locuri libere. Copiii trebuie să aibă şase ani împliniţi înainte de 6 septembrie, sau după, dacă evaluarea efectuată de CJRAE a fost favorabilă. 

La nivel naţional, în prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare (29 februarie – 18 martie), din totalul celor 168.220 de cereri depuse, au fost admise 166.698 (99,1%), potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei. „Dintre acestea, 143.223 sunt cereri admise pentru şcoala de circumscripţie, iar 23.475 pentru altă unitate de învăţământ decât cea arondată. 1.522 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii nu au bifat opţiunea de revenire la unitatea de învăţământ arondată iniţial. Aceste cereri vor putea fi soluţio­nate în a doua etapă de înscriere“, potrivit unui comunicat de presă al ministerului. 

Comentarii