A reclamat la Poliţie că autorităţile i-au făcut gratis pod peste şanţ, în faţa porţii

miercuri, 11 octombrie 2017, 01:50
2 MIN
 A reclamat la Poliţie că autorităţile i-au făcut gratis pod peste şanţ, în faţa porţii
S-a întâmplat la Sineşti, unde este reabilitat complet drumul judeţean din sat. Un caz ciudat la o reabilitare similară a fost la Tomeşti: unul a furat cofrajele cu care autorităţile făceau pod la poartă.
Reabilitarea DJ 207A, pe teritoriul comunei Sineşti, a intrat în ultima fază. Lucrările pe cei 4 kilometri incluşi în plan sunt gata, iar acum se betonează şanţurile de scurgere a apei pluviale şi se fac podeţele de acces de la drum în curţile oamenilor. Se pare însă că nu toată lumea e de acord cu asta. „Un localnic a depus reclamaţie la poliţie pe motiv că i-am făcut intrarea în curte. Or, eu, ca să fac placă betonată de 3,5 metri lăţime, mă costă 7.000 de lei“, spune Sorin Babliuc, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. 
 
„Constructorii lucrează după un proiect, nu le poate spune vreun sătean «nu-l pune aici, pune-l dincolo». Noi trebuie să facem treabă“, spune primarul comunei, Petru Holicov. El bănuieşte cine ar putea fi autorul ineditei reclamaţii: un localnic mai mereu nemulţumit, care „a venit odată la mine supărat că nu i se dă arenda, şi să o plătesc eu din banii primăriei“. Primarul a adăugat că nu a mai auzit de vreo reclamaţie asemănătoare.
 
Situaţia de la Sineşti aminteşte de o altă întâmplare, petrecută pe finalul lucrărilor de modernizare a segmentului de drum de 2 km de la Tomeşti. La mijlocul lunii august, au dispărut scândurile folosite la cofrarea acceselor la proprietăţile oamenilor. În acest caz, materialele au fost recuperate chiar a doua zi după constatarea lipsei lor, din curtea unui locuitor chiar din zonă.

Comentarii