Acces gratuit la literatura ştiinţifică din zeci de baze de date pentru medicii din Iaşi

marți, 18 aprilie 2017, 01:50
1 MIN
 Acces gratuit la literatura ştiinţifică din zeci de baze de date pentru medicii din Iaşi

Cadrele didactice de la UMF pot accesa gratuit o serie de publicaţii internaţionale de renume din domeniul medical, accesul liber fiind pus la dispoziţie printr-un proiect naţional prin portalul peaceMED.

„Susţinător de peste 14 ani de zile al comunităţii de cercetare din România, Enformation a iniţiat proiectul-pionier peaceMED prin care se permite accesul gratuit la literatura ştiinţifică de profil în peste 80 de spitale din România. Portatul vizează îmbunătăţirea deciziilor medicale, reducerea erorilor de diagnostic şi procedură, dar şi scăderea numărului de teste inutile“, au declarat organizatorii. Pe acest portal sunt accesibile aproximativ 86 de mii de cărţi, 8.037 reviste de specialitate, aproape un milion de trial-uri clinice şi 14.000 de titluri despre diagnostic şi tratament. 

Pe lângă acestea există şi clipuri video, proceduri de consult, materiale de e-Learning şi educaţia pacienţilor. „Proiectul este un nod care susţine dezvoltarea rapidă, dar şi armonioasă a resursei umane din sistemul nostru de sănătate. PeaceMED sprijină cadrele medicale din Română să ţină pasul cu noile tehnologii, să se adapteze cu uşurinţă şi să poată identifica soluţii care să salveze vieţi şi să îmbunătăţească relaţia cu pacienţii“, au mai spus coordonatorii proiectului. 

Comentarii