Adolescentul monstru care a ucis o elevă în Copou rămâne în arest

vineri, 04 septembrie 2015, 01:56
2 MIN
 Adolescentul monstru care a ucis o elevă în Copou rămâne în arest

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis ieri ca adolescentul acuzat că a ucis o liceană, în Parcul Copou din Iaşi, să rămână în arest preventiv.

Eduard Perju, de 17 ani se află în prezent în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Tichileşti. Perju a fost trimis în judecată la mijlocul lunii mai, fiind acuzat că a ucis-o pe fosta sa iubită, Diana Gugulică, pe 28 februarie.

„Potrivit propriilor declaraţii, inculpatul a luat hotărârea de a ucide victima, sens în care în dimineaţa zilei de 28.02.2015 a căutat în autoturismul tatălui său un obiect apt să conducă la rezultatul dorit. A găsit un colier din plastic dur folosit în mod obişnuit la fixarea capacelor auto, iar la ora 13,30 având asupra sa acest obiect, s-a îndreptat spre Parcul Copou“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal.

Potrivit acestora, cei doi nu au putut ajunge la locul întâlnirii în timp util şi şi-au trimis mai multe mesaje, care l-ar fi „tensionat“ pe Eduard Perju. Eduard şi Diana s-au întâlnit la ora 15.05, în faţa parcului, unde au început să se certe şi s-au îndreptat în zona din spate. S-au oprit într-un loc retras şi necirculat, unde se afla o bancă.

„Minora s-a aşezat pe spătarul băncii şi au continuat discuţia. La un moment dat, inculpatul a susţinut că avea un cadou să-i ofere, cerându-i victimei să închidă ochii şi să-şi ridice părul. Minora s-a conformat, împrejurare în care, cu o singură mişcare, inculpatul i-a înfăşurat colierul în jurul gâtului şi l-a strâns. Simţind că se sufoca, minora a încercat să se elibereze şi să se agaţe cu mâna stângă de capul inculpatului, reuşind însă să-i producă trei excoriaţii faciale“, au mai precizat anchetatorii.

Tot ieri, judecătorii au stabilit ca Eduard Perju să fie prezentat din nou în faţa instanţei pe 11 septembrie.
 

Comentarii