Adomniţei, la şedinţă cu prefectul: Onoarea este greu de câştigat şi uşor de pierdut

miercuri, 17 septembrie 2014, 09:42
2 MIN
 Adomniţei, la şedinţă cu prefectul: Onoarea este greu de câştigat şi uşor de pierdut

Aleşii locali din judeţ au primit liber la plecarea din partidele din partea cărora au fost aleşi.

„Permisiunea“ a fost acordată de prefectul Dan Cârlan, ca răspuns la o interpelare a preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. Acesta solicitase public prefectului să-şi exprime punctul de vedere cu privire la legalitatea ordonanţei de urgenţă care permite primarilor şi consilierilor locali sau judeţeni să se înscrie în alt partid, fără a risca să-şi piardă mandatele.

„Vă rog să explicaţi pe bune oamenilor ce vor păţi dacă ordonanţa va fi declarată neconstituţională. Din partea mea nu vor fi blocaje. Nu vor exista represalii. În schimb, onoarea este greu de câştigat şi uşor de pierdut“, a spus Adomniţei. Acesta a apreciat că ordonanţa de urgenţă oferă un avantaj nejustificat unui competitor politic, în defavoarea celorlalţi. „Nu putem construi o ţară dacă o bazăm pe pervertirea voinţei oamenilor, adică ceea ce se întâmplă acum. Ca om politic, o văd ca pe o metodă de fraudare a alegerilor. Primarii pot face ce vor. Oamenii i-au ales pe ei în primul rând, apoi doar ca membri de partid. Tristeţea există, pentru că am fost o mare familie“, a precizat preşedintele CJ.

La rândul său, prefectul a recomandat primarilor să nu-şi părăsească partidul din care fac parte. Totuşi, Cârlan nu a confirmat aprecierea lui Adomniţei că ordonanţa de urgenţă prezintă grave probleme de legalitate. „Nicio lege nu produce efecte decât pentru viitor, cu excepţia legii penale mai favorabile, principiu care este înscris clar în Constituţie. Prin urmare, orice soartă va avea această ordonanţă de urgenţă, dacă va fi declarată neconstituţională sau va fi respinsă de Parlament, toate efectele pe care le produce până atunci rămân în vigoare. Simţiţi-vă apăraţi de lege în măsura în care toţi paşii dumneavoastră sunt sub lege. Ce ştim azi este că e o lege în vigoare şi oferă drepturi şi garanţii pentru cei care vor să uzeze de aceste drepturi“, a spus Cârlan.
 

Comentarii