Aflaţi care sunt zonele din Iaşi în care ar trebui, teoretic, să crească mii de tei falnici

joi, 26 februarie 2015, 02:57
1 MIN
 Aflaţi care sunt zonele din Iaşi în care ar trebui, teoretic, să crească mii de tei falnici

Municipalitatea susţine că a efectuat plantări de tei în 48 de zone ale Iaşului.

Într-un comunicat de presă, oficialii Primăriei fac o scurtă trecere în revistă a unor zone unde s-au plantat arborii, amintind în acest sens aleea Grigore Ghica Vodă, bulevardul Carol I, grădina Copou, Parcul Expoziţiei, Parcul Tineretului, Parcul Berthelot, strada Toma Cozma şi strada Lascăr Catargi. Mu­nicipalitatea susţine că plantările de tei vor reîncepe după ce temperaturile vor permite acest lucru.

Până în prezent, s-ar fi plantat peste 3.100 de tei. Legat de campania de tăiere a arborilor uscaţi, Primăria a ţinut să precizeze că aceştia „sunt înlocuţi la cererea cetă­ţenilor, asociaţiilor de proprietari, persoa­ne juridice, instituţii societăţi comerciale sau dacă se pune în pericol integritatea fizică a trecătorilor“. „Arborii uscaţi sunt înlocuiţi cu puieţi din aceeaşi specie“, au menţionat oficialii Primăriei.

În ultimii doi ani, municipalitatea s-a confruntat cu o opoziţie puternică împotriva unor repetate demersuri de a tăia copaci de pe raza oraşului. În mediul online, s-a coa­gulat un grup intitulat „Iaşul iubeşte teii“, apreciat de peste 12.000 persoane, care au contestat proiectul parcării subterane de la Teatrul Naţional. În final, Primăria nu a mai inclus parcarea şi se va limita doar la reamenajarea parcului din faţa instituţiei culturale.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii