Ajutaţi-o pe Ana Maria să-şi audă mama! Are doar cinci ani

miercuri, 02 decembrie 2015, 02:54
2 MIN
 Ajutaţi-o pe Ana Maria să-şi audă mama! Are doar cinci ani

"Salvaţi Copiii" lansează campania umanitară de strângere de fonduri pentru o fetiţă de 5 ani ce are nevoie de proteze auditive pentru ambele urechi 

Organizaţia "Salvaţi Copiii" Iaşi lansează campania umanitară de strângere de fonduri pentru Ana Maria, o fetiţă de numai cinci ani ce are nevoie de proteze auditive pentru ambele urechi. Fetiţa a fost diagnosticată, în urma unui control specializat, cu hipoacuzie neurosenzorială la ambele urechi.

Cea care a observat că fata are o problemă a fost educatoarea ce ţinea cursuri în cadrul proiectului „Grădiniţa de-acasă”. „Noi am cunoscut-o pe Ana Maria la activităţile derulate cu Şcoala Mobilă în comunitate. Este imposibil să nu remarci un copil atât de vesel, energic şi cu un zâmbet molipsitor. Totul a decurs normal până în momentul în care au început activităţile la Grădiniţa de acasă, când fetiţa nu reacţiona corespunzător: nu era atentă, făcea gălăgie, nu se concentra la cerinţe la fel ca toţi ceilalţi copii. Misiunea educatoarei de a lucra cu acest copil se dovedea practic imposibilă. Astfel, la propunerea specialiştilor din cadrul proiectului, mama a acceptat să participe zilnic, timp de 2 ore la activităţile derulate la grădiniţă. Însă nici această soluţie nu a fost viabilă, Ana în continuare reacţiona cu dificultate la sarcini. În consecinţă, asistenţii sociali au mers împreună cu mama la un control medical amănunţit”, a precizat Andrei Crăciun, psiholog la "Salvaţi Copiii" – filiala Iaşi.

Astfel, Ana Maria, împreună cu mama, a mers la Spitalul de Recuperare din Iaşi, unde, în urma evaluării, fata a fost diagnosticată cu hipoacuzie neurosenzorială severă la urechea dreaptă (85%) şi hipoacuzie neurosenzorială medie la urechea stângă (60%). Pentru a auzi, Ana Maria are nevoie urgentă de aparate auditive la ambele urechi.

Demersurile de decontare la Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi au fost iniţiate de mama fetiţei, iar achiziţia protezelor poate fi făcută până la mijlocul lunii decembrie 2015. Suma de care are nevoie acum familia pentru achiziţionarea protezelor este de 4.400 de lei, restul banilor fiind asiguraţi de "Salvaţi Copiii" Iaşi, CAS Iaşi, familie şi comunitatea din care face parte familia.

Cei care o pot ajuta pe Ana Maria pot face donaţii în contul RO84BRDE240SV25262902400, cu menţiunea ANA, sau direct la Asociaţia "Salvaţi Copiii" Iaşi, cu sediul Aleea I. Simionescu, nr. 6, PT 15 Dacia, Iaşi, telefon: 0232/219.986.

 

 

Comentarii