Anamaria Marinca filmează alături de Glenn Close în Marea Britanie

luni, 25 mai 2015, 17:46
2 MIN
 Anamaria Marinca filmează alături de Glenn Close în Marea Britanie

Anamaria Marinca a început filmările pentru o nouă peliculă – "She Who Brings Gifts" – în care le are ca partenere de platou pe Glenn Close și Gemma Arterton, informează reprezentanții artistei, într-un comunicat.

Filmul, care va avea premiera anul viitor, este un thriller cu accente horror, plasat într-un viitor distopic și spune povestea unui copil neobișnuit, micuța Melanie. Protagonista este un "caz" examinat într-un buncăr de către oameni de știință aflați în căutarea unui antidot împotriva unei boli care îi amenință pe ultimii supraviețuitori ai planetei.

Regizorul filmului, Colm McCarthy, a lucrat pentru serialele britanice "Peaky Blinders" și "Sherlock", care au cunoscut un succes internațional de proporții. Scenariul e scris de M. R. Carey și este inspirat din romanul best-seller "The Girl With All the Gifts" de același autor.

"Am citit cu mare interes scenariul și am acceptat provocarea unui rol negativ într-un film ‘genre’", spune Anamaria Marinca. "Pe platourile de filmare din regiunea West Midlands, lângă Birmingham, sunt în general mai mulți copii decât adulți și e o atmosferă extraordinară. Până acum am avut scene cu Sennia Nanua (care o interpretează pe Melanie) și Gemma Arterton. Aștept cu nerăbdare filmările din această săptămână, cu Glenn Close. Urmează momente intense, pentru care ne antrenăm cu un cunoscut coregraf de la Royal Opera House, Dan O’Neill", afirmă actrița în comunicat.

Laureată cu premiul pentru cea mai bună actriță a anului la Festivalul Internațional al Filmului de la Stockholm în 2007 și cu premiul FIPRESCI pentru cea mai bună actriță la Festivalul de la Palm Springs în 2008, ambele pentru rolul Otilia din pelicula "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", a regizorului Cristian Mungiu, actrița Anamaria Marinca are o filmografie internațională bogată, care include "Fury" (2014) unde a jucat alături de Brad Pitt și Shia LaBoeuf.

Actrița a jucat, de asemenea, în "Furtuna/ Storm" de Hans-Christian Schmid, lansat la Festivalul de Film de la Berlin din 2009, "Cinci minute în rai/ Five Minutes of Heaven", alături de Liam Neeson și James Nesbitt, dar și în "Contesa însângerată" (2009) de Julie Delpy. Printre producțiile TV la care Anamaria Marinca a lucrat se numără "Sex Traffic" de David Yates, pentru care a primit premiul BAFTA în 2005, "Wallander", în care a jucat alături de Kenneth Branagh, dar și recenta mini-serie "The Missing" nominalizată la Globurile de Aur și premiile BAFTA. (Agerpres)

Comentarii