Argentina plânge în hohote

luni, 06 iulie 2015, 01:43
3 MIN
 Argentina plânge în hohote

Chile a câştigat Copa America la lovituri de departajare în faţa echipei lui Messi

 
Reprezentativa statului Chile a câştigat Copa America pentru prima oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, la Santiago, cu scorul de 4-1, la loviturile de departajare, selecţionata Argentinei, în finala competiţiei. La finalul celor 90 de minute de joc şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.
La loviturile de departajare pentru Chile au transformat Matias Fernandez, Arturo Vidal, Charles Aranguiz şi Alexis Sanchez, iar pentru Argentina a înscris Leonel  Messi, în timp ce Gonzalo Higuain şi Ever Banega au ratat. Înaintea acestei finale, Chile învinsese o singură dată Argentina în 38 de partide oficiale.  Chile şi-a adjudecat trofeul după ce a pierdut patru finale ale competiţiei înfiinţate în 1916, în timp ce Argentina a ratat şansa de a-şi trece în palmares al 15-lea trofeu şi a egala recordul deţinut de Uruguay, campioana de acum patru ani. Ediţia a 44-a a campionatului sud-american interţări la fotbal, Copa America 2015, a avut loc în Chile, în perioada 11 iunie — 4 iulie, cu participarea a 12 echipe, dintre care două invitate, Mexicul şi Jamaica.
Finala a fost una strânsă, tensionată, în care cele două echipe nu au reuşit să-şi impună jocul decât pentru scurte perioade de timp, iar ocaziile create au fost destul de puţine.  Evoluţia oaspeţilor a fost influenţată şi de accidentarea lui Angel Di Maria, în minutul 29. Argentina a avut ocaziile mai clare, mai ales prin Agüero (‘19), a cărui lovitură de cap a fost respinsă de portarul Bravo, şi prin Higuain (‘90^3), care a reluat în plasa laterală centrarea lui Lavezzi. Messi nu a putut să-şi facă jocul său obişnuit, fiind marcat mai tot timpul de doi-trei jucători chilieni. Selecţionerul echipei chiliene, argentinianul Jorge Sampaoli, a ales să alinieze o formulă cu cinci mijlocaşi, pentru a aglomera centrul terenului. De partea cealaltă, Vidal a semnat prima şansă a gazdelor (‘11), iar Alexis Sanchez a ameninţat poarta lui Romero cu un şut care a trecut puţin pestte transversală (‘82). Tot Alexis a fost aproape de a fructifica o eroare a lui Mascherano (‘105), dar a fost din nou imprecis. Au evoluat echipele:
Chile: Bravo – Isla, Medel, F.Silva, Beausejour – Aranguiz, M.Diaz, Vidal – Valdivia (’74 – M.Fernandez), Vargaz (’94 – Henriquez), A.Sanchez.
Argentina: Romero – Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Rojo – Biglia, Mascherano, Pastore (’80 – Banega) – Messi, Agüero (’73 – Higuain), Di Maria (’29 – Lavezzi).
Locul trei la Copa America a fost câştigat de Peru, care a trecut în finala mică de Paraguay, scor 2-0. Golurile au fost marcate de Carrillo (’48) şi Guerrero (’89). Golgeterii ediţiei sunt chilianul Eduardo Vargas şi chilianul Paolo Guerrero, ambii cu câte patru goluri.
 
 
 

Comentarii