Atenţie şoferi! Sens giratoriu în dreptul străzii Pogor din Copou şi alte schimbări în trafic

marți, 23 iulie 2013, 01:50
3 MIN
 Atenţie şoferi! Sens giratoriu în dreptul străzii Pogor din Copou şi alte schimbări în trafic

Acesta va fi folosit de cei care vin de pe Independenţei şi vor să coboare spre Muzicescu – Arcu. În Centru, încă de ieri toată zona din spatele Primăriei a devenit o giraţie imensă, greu de traversat.

Zona din spatele Primăriei s-a transformat ieri într-un imens sens giratoriu. Rând pe rând, străduţele din zona centrală au fost închise din cauza lucrărilor la reţeaua de canalizare, la conductele de termoficare sau la cele de modernizare. Ieri a venit rândul străzii Sf. Sava, care face legătura între parcarea din spatele Primăriei şi strada Armeană. Artera a fost închisă de la primele ore ale dimineţii din cauza unor săpături la reţeaua de utilităţi. Astfel, şoferii care au avut treabă la Primărie sau la Finanţele Locale au fost nevoiţi să înconjoare toată zona şi să intre în traficul extrem de aglomerat de pe strada Cuza Vodă pentru a se apropia de instituţia publică. Singurele străzi din spatele Primăriei care au rămas deschise circulaţiei sunt Dancu şi Matei Millo, care sunt circulate mai mult de muncitorii care se ocupă de lucrări decât de şoferi.

Noua restricţie în trafic nu vine într-un moment bun, mai ales în contextul schimbărilor din ultima perioadă. Pe strada Costache Negri se circulă în sens unic de la începutul lunii, iar circulaţia va continua în aceste condiţii până săptămâna viitoare. Şi pe strada Armeană, şoferii au circulat ieri tot în sens unic, doar pe direcţia de urcare. Strada a fost restricţionată pe doar un sens din cauza lucrărilor la trotuare. Circulaţia va continua în aceste condiţii şi în perioada următoare, pe durata lucrărilor. Pe lângă toate acestea, şi strada I.C. Brătianu a fost închisă săptămâna trecută, odată cu evoluţia lucrărilor la paviment în zona Teatrului. Săpăturile au ajuns până în dreptul Filarmonicii, unde vechiul pavaj a fost scos pentru a fi montată noua piatră cubică. Nici pe strada Agatha Bârsescu nu se mai poate circula din cauza şanţurilor săpate în faţa Teatrului Naţional. Mai multe tranşee au apărut de câteva zile între Teatru Naţional şi parcul din faţa instituţiei, acolo unde se lucrează la conductele de termoficare. Toate aceste restricţii au transformat zona din spatele Primăriei într-un imens sens giratoriu, format din străzile Costache Negri, Armeană, Cuza Vodă şi Dancu, ceea ce a blocat traficul din zonă.

Giraţia se va extinde şi în zona Fundaţiei. Reprezentanţii Primăriei au estimat că vor amenaja mâine un sens giratoriu pe Copou, în dreptul străzii Pogor. Astfel, pentru a ajunge pe strada Arcu sau Muzicescu, şoferii care vin de pe bulevardul Independenţei nu vor mai putea traversa liniile de tramvai prin faţa statuii de la BCU, ci vor trebui să ocolească până în spatele statuii. Puncte de întoarcere au mai fost montate pe strada Muzicescu şi pe Independenţei.

Comentarii