De Business

Punem punctul pe știi

Au ratat un concurs de angajare din cauza unei greşeli stupide a Fiscului

joi, 16 iunie 2016, 01:50
3 MIN
 Au ratat un concurs de angajare din cauza unei greşeli stupide a Fiscului

Mai multe persoane care au vrut să se înscrie la un concurs pentru posturi vacante în cadrul Direcţiei Vamale nu au putut face acest lucru deoarece anunţul a fost scris neglijent. Oficialii Fiscului recunosc greşeala, însă nu anunţă nici o sancţiune pentru cei vinovaţi.

Zece persoane au ratat şansa de a se înscrie la un concurs ce viza ocuparea a 13 posturi vacante în cadrul Direcţiei Vamale din cauza unei greşeli a funcţionarilor de la Fisc. Unul dintre candidaţi, care a dorit să rămână anonim din dorinţa de a participa şi în viitor la concursurile Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice, ne-a spus că modul în care a fost conceput regulamentul de concurs i-a indus în eroare. „Ne-am prezentat luni la sediul DGRFP de pe strada Anastasie Panu pentru a ne depune dosarele la un concurs pentru ocuparea unor psoturi de inspectori vamali din cadrul Biroului de Frontieră Vicovu de Sus. Eram zece persoane, cred. Noi am citit anunţul de participare, unde scria că termenul de depunere a dosarelor este de 20 de zile lucrătoare de la publicarea anunţului în Monitorul Oficial, partea a III-a, lucru care s-a petrecut pe 20 mai. Cum am intrat în clădire şi am anunţat unde vrem să mergem, ni s-a spus că vineri s-a terminat înscrierea”, ne-a transmis unul din candidaţi.

Ulterior, tinerii, care salvaseră anunţul, au citit regulamentul şi au descoperit că angajaţii Fiscului de la Resurse Umane au folosit în primă fază exprimarea „20 de zile” (n.r. – calendaristice) şi, în finalul anunţului, „20 de zile lucrătoare”. „Pe noi ne-a indus în eroare, am calculat 20 de zile lucrătoare şi ne încadram perfect. Am sunat la numărul de telefon de la Resurse Umane, ne-a răspuns o doamnă care, deşi i-am explicat ce dorim şi ce scrie în anunţ, ne-a spus că nu mai are ce face, termenul final a fost vineri. Nu ştiu dacă sunt interese sau care ar fi motivele, dar noi am fost induşi în eroare şi acum nu putem beneficia de aceeaşi şansă ca participanţii admişi”, a completat tânărul. În replică, reprezentanţii DGRFP Iaşi spun că nu s-a prezentat nimeni după termen să se intereseze de concurs şi recunosc existenţa celor două exprimări, dar o pun pe seama unei „greşeli de transcriere”.

„Din informaţiile primite de la Resurse Umane, nu s-a prezentat nicio persoană pentru a-şi depune dosarul şi să fie respins. Nici vineri, când era ultima zi şi chiar s-a stat după program, nici luni, când termenul era deja depăşit. Într-adevăr, în finalul anunţului s-a reluat informaţia privind termenul limită de depunere şi a apărut o greşeală de transcriere. Însă, termenul corect este primul, cel de 20 de zile calendaristice, care era trecut la rubrica specială «Condiţiile de desfăşurare a concursului»”, a explicat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi. DGRFP Iaşi a organizat concursul respectiv pentru ocuparea a 13 funcţii vacante din cadrul BVF Vicovu de Sus, repartizate astfel: zece posturi de inspectori vamali în cadrul Compartimentului Supraveghere şi Control Vamal, două posturi de inspector în cadrul Compartimentului Informatizare şi un post la Compartimentul Financiar, Contabilitate şi Administrativ. Candidaţii cu dosarele conforme vor participa pe data de 21 iunie la proba scrisă şi pe 24 iunie la interviu. Până în acest moment nu a fost făcută publică lista candidaţilor admişi pentru cele două probe pe site-ul anaf.ro. 

 

 

Comentarii