Baftă, CSMS!

vineri, 26 februarie 2016, 02:43
3 MIN
 Baftă, CSMS!

Echipa pregătită de Nicolo Napoli a plecat ieri spre Capitală, pentru meciul de mâine cu FC Steaua Bucureşti, care poate fi decisiv pentru calificarea în play-off. Tehnicianul italian a anunţat că va aborda la victorie partida cu echipa campioană. Frăsinescu a făcut deplasarea.

După un antrenament, derulat ieri după amiază pe terenul II din Copou, pe terenul principal derulându-se o altă şedinţă de pregătire a naţionalei de rugby, fotbaliştii de la CSMS Iaşi au plecat ieri, cu avionul, spre Bucureşti, pentru meciul de mâine, contra FC Steaua Bucureşti. Deşi preşedintele executiv al clubului, Florin Prunea, anunţase că Frăsinescu nu va putea evolua în partida din ultima etapă a sezonului regulat, antrenorul grupării ieşene, Nicolo Napoli, l-a cooptat pe fundaşul ieşean în delegaţia care a efectuat deplasarea: “Frăsinescu nu este recuperat după accidentarea pe care a avut-o în cantonament, însă merge cu noi. Poate apare vreo şansă până la ora startului partidei. Mitic, în schimb, rămâne acasă, el chiar nu are şanse de a putea reveni”.

Tehnicianul italian a anunţat că va aborda la victorie partida cu echipa campioană. “Ştim că este un meci foarte dificil, cu o echipă foarte puternică, Steaua, care se bate pentru titlul de campioană. Băieţii sunt însă concentraţi la meci, cred că putem obţine un rezultat bun. Pentru asta, trebuie să facem un meci foarte bun, aşa cum am făcut cu Viitorul sau Timişoara. Vom merge la victorie, pentru că nu trebuie să ne intereseze alte echipe. Ştim că ASA va avea meci greu cu FC Botoşani, însă noi trebuie să ne concentrăm la treaba noastră. Dacă batem, nu depindem de nimeni şi ne calificăm în play-off. Sper să avem suporteri lângă noi, care să ne susţină în tentativa de a ajunge în play-off, pentru că altfel vom avea emoţii legate de retrogradare” a spus Napoli, care, ca şi preşedintele Prunea, s-a arătat deranjat de modul în care a pregătit partida de sâmbătă: “Nu e normal ca noi să ne antrenăm pe terenul II, aşa cum am făcut tot anul, când am protejat terenul mare, care are probleme, iar rugbiştii naţionalei  să intre miercuri pe arena principală, mai ales că terenul era greu”.

La conferinţa de presă în care Napoli a dat declaraţiile amintite a participat şi Ionuţ Voicu. Căpitanul de echipă al CSMS a spus că echipa nu resimte presiunea meciului: “Suntem conştienţi de importanţa partidei, ştim ce înseamnă să obţinem trei puncte. Pentru asta, trebuie să facem un meci foarte bun. Steaua o să arate total diferit faţă de partida cu Voluntari şi va încerca să spele ruşinea din acea partidă. Noi însă suntem o echipă cu mulţi jucători experimentaţi, care nu se sperie de vreun meci, nu simţim o presiune suplimentară. Ştim că în partide cu Steaua sau Dinamo nu ai nimic de pierdut, ci doar de câştigat”. Fundaşul ieşean le-a urat baftă fotbaliştilor de la FC Botoşani în meciul cu ASA (reamintim, echipa mureşeană este singura care poate depăşi Iaşul în cursa pentru locul VI, ultimul care asigură prezenţa în play-off, ardelenii, care au un punct mai puţin decât CSMS, având avantajul rezultatelor directe), însă a spus că toţi colegii lui vor fi concentraţi pe meciul cu Steaua: “Nu ne putem baza pe alte rezultate. Chiar dacă ne vor lipsi jucători importanţi, trebuie să fim determinaţi şi să confirmăm faptul că grupul a fost vedeta la Iaşi. Sper să avem şi sâmbătă suporteri lângă noi, îi aşteptăm cu drag. Vreau să-i felicit pentru modul în care ne-au încurajat şi să-i asigurăm că vom face tot ce depinde de noi să câştigăm”.

Partida dintre FC Steaua Bucureşti şi CSMS Iaşi se va disputa mâine, cu începere de la ora 20:30, la Piteşti. Echipa ieşeană, care a dormit la Snagov, va ajunge astăzi în Argeş, cu autocarul, în cursul după amiezii fiind programat ultimul antrenament dinaintea partidei cu steliştii.

 

 

Comentarii