Care să fie şmecheria premarelui cu banii pieţarilor

marți, 25 aprilie 2017, 01:50
3 MIN
 Care să fie şmecheria premarelui cu banii pieţarilor

 nii amici ne-au întrebat în ultima vreme care ar fi şmecheria pe care vrea s-o facă premarele Chir Nica cu societatea "Ego Piaţa" din suptordinea lui, din moment ce vedem că anunţă ba c-o desfiinţează, ba că n-o mai desfiinţează. 

Da, stimaţi precupeţi, ne-am interesat şi, da, poate că nu avem încă gata răspunsul complet la planurile lui Chir Nica (mai ales că avem bănuiala căci şi lui îi sunt cam tulburi în cap, acuma după uichend), dar câteva sfori şi curmeie de care se poate trage o concluzie tot vă dăm.

Aşadar, dintru început să remarcăm o chestiune, şi anume aceea că, pe vremea premarelui conu Costică, derecţiunea de pieţe aducea bani frumoşi la bugetul local, din taxele percepute şi de pe spaţiile gestionate. Cum a venit Jiji în capul mesei, însă, s-a terminat boiereala: profit spre zero. De ce? Iote de-aia: societatea a devenit puşculiţa principală de mălai negru pentru nevoile jupânului, alături de Futbol SA. Căci dacă pe vremuri conu Costică se mulţumea cu un caş două din ăla gras, o patlagică eco sau un harbuz mai rotofei, pe daiboj, la Jiji nevoile au crescut, fetele îi erau deja mari, amantele tot mai pretenţioase, iar să stai la toate astea numai în leafă, ohoho, doar nu vreţi să îi moară famiglia de foame şi amanta de inimă rea?

Aşa că, până la acest punct, e de înţeles Chir Nica: nici profit nu aduc pieţarii la buget, nici mălai negru în bozonarele lui, aşa că mai bine desfiinţăm. Din ce vedem, însă acuma, toată sfârâiala s-a dovedit doar o manevră ca să scape de actualul şef, care nu îi e de încredere. Pe cine va pune acolo, din moment ce vedem căci până şi buhaiul şantajist Ghihocel, amicul fostului dipotat Jakob Ban şi al vicelui Habarnagiu, a manifestat interes în derecţiunea asta? Zău că nu ştim, dar stăm cu lupa pe chestiune ca pe butelie! Să vedem: marchează primii gazdele sau oaspeţii? Căci Chir Nica oricum ia golul…

Se anunţă alegeri fără emoţii la liberali. Din păcate

Să aruncăm o privire scurtă şi în cealaltă parte a spectrului politic, la liberalii ieşeni, şi să ridicăm o mică dar vioaie întrebare, una oarecum legitimă după rezultatul alegerilor din acest weekend: oare este cazul să aibă cineva vreo emoţiune cât de mică în privinţa viitorului câştigător al alegerilor pentru şefia filialei judeţene, alegeri care vor avea loc sâmbăta asta?

Nu, nu este deloc cazul, ni se spune în căşti, din platou. Motivul ar fi acela căci candidatul aripii ce ţine şi acum frâiele acolo, dipotatul Alexe, este cică deja prea conectat la toate reţelele de influenţă din partid, inclusiv la Bucureşti, prin legăturile stabilite în ultimii ani ca şef pe ţară la tineret, dar şi la reţelele din judeţ de pe vremea când încă mai era ceva mălai pe fundul sacului. Aa, că omul n-a câştigat niciodată bani din mediul privat, ci doar de la stat sau de la puşculiţa UE, şi că ce treabă are asta cu liberalismul? Şi voi acuma, vă luaţi de om că n-are bască…

Comentarii