Casa poetului George Lesnea, monument istoric, transformată în şcoală privată

miercuri, 03 iunie 2015, 01:52
2 MIN
 Casa poetului George Lesnea, monument istoric, transformată în şcoală privată

Primăria a aprobat eliberarea unei autorizaţii pentru consolidarea în regim de urgenţă a imobilului de pe strada Cloşca nr. 16, solicitat de fundaţia unui consilier judeţean PSD. Ce alte autorizaţii de construire s-au mai eliberat

Casa în care a locuit poetul George Lesnea va fi transformată în instituţie de învăţământ. Primăria a aprobat eliberarea unei autorizaţii pentru consolidarea în regim de urgenţă a imobilului de pe strada Cloşca nr. 16. Clădirea, monument istoric, aparţine Fundaţiei Ecologice Green, condusă de liderul consilierilor judeţeni PSD, Cristian Stanciu. “Clădirea este în pericol de prăbuşire, fiind pe cale să se autodemoleze. Vom face o expertiză pentru a vedea exact ce se dărâmă, unde se dărâmă, ca să intervenim pentru consolidare. Pe urmă, intenţionăm să amenajăm acolo spaţii de învăţământ, pentru cursuri de calificare şi perfecţionare”, a explicat Stanciu.
O altă clădire cu statut de monument istoric la care vor avea loc lucrări este corpul 4 al Teatrului Naţional, respectiv Uzina electrică. Pentru aceasta a fost solicitată şi eliberată autorizaţia necesară pentru finalizarea restaurării şi consolidării, respectiv efectuarea de reparaţii şi de refacere a instalaţiilor interioare.
 
La sfârşitul lunii trecute au fost aprobate şi lucrările de supraetajare a două blocuri construite de familia Negurici pe amplasamentul fostei fabrici Textila din Copou. Altor investitori imobiliari, Bogdan Paul Zlăvog şi Irina Mărioara Zlăvog, li s-a aprobat construirea unui sediu de firmă pe strada Ciric, unde aceştia deţin o suprafaţă de teren.
 
Municipalitatea a avizat favorabil şi continuarea lucrărilor de regularizare a pârâului Vămăşoaia din zona Bucium, începute în 2008. Solicitarea a fost depusă de Administraţia Bazinală a Apelor Prut. Regularizarea pârâului a făcut obiectul unor discuţii şi anul trecut, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Comisarul şef Ştefan Alexa, comandantul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, spunea la acea dată că pârâul poate provoca inundaţii în cazul unor precipitaţii abundente, casetele betonate prin care este dirijat acesta fiind subdimensionate.
 

Comentarii