Cât de şmecheră este ursoaica panda Yuan Yuan! A simulat o sarcină

joi, 30 iulie 2015, 14:08
1 MIN
 Cât de şmecheră este ursoaica panda Yuan Yuan! A simulat o sarcină

Ursoaica panda Yuan Yuan, pe care China a dăruit-o Taiwanului pentru a ameliora relaţiile dintre cele două părţi, a simulat în ultimele luni o sarcină pentru a obţine mai multă hrană şi un loc mai bun la grădina zoologică din Taipei, unde trăieşte din 2008.

Din luna iunie, ursoaica de 11 ani a prezentat simptome care potrivit experţilor semnalau o posibilă sarcină, precum scăderea poftei de mâncare, dilatarea uterului şi o mai mare prezenţă a progesteronului în fecale, fapt ce a suscitat speranţe că Yuan Yuan ar putea deveni curând mamă.

Totuşi, veterinari de specialitate veniţi din China cu misiunea de a examina femela au ajuns la concluzia că nu este vorba de nicio sarcină şi că ursoaica a simulat simptomele, după ce a fost inseminată artificial la sfârşitul lunii martie.

Potrivit presei chineze şi taiwaneze, eventualitatea unei sarcini i-a dat lui Yuan Yuan posibilitatea de a obţine mâncare mai bună şi adăpost, astfel încât organismul ei a putut simula voluntar, sau involuntar, aceste simptome.

Yuan Yuan, care trăieşte la grădina zoologică din Taipei alături de masculul Tuan Tuan, a dat deja naştere unui pui, Yuan Zai, în iulie de 2013, astfel încât ursoaica ştie deja ce avantaje îi poate oferi o sarcină.

evz.ro

 

Comentarii