Câte două amenzi pe oră. Şoferii ieşeni, „preferaţii” poliţiştilor locali la luat de bani

vineri, 06 februarie 2015, 02:50
1 MIN
 Câte două amenzi pe oră. Şoferii ieşeni, „preferaţii” poliţiştilor locali la luat de bani

Poliţiştii locali au aplicat câte cel puţin două amenzi pe oră în cursul lunii ianuarie. Potrivit unui comunicat al instituţiei, agenţii au încheiat 1.660 de procese-verbale de contravenţie în valoare totală de peste 200.000 lei în prima lună a anului.

Cele mai multe sancţiuni au fost date conducătorilor auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutier (755), fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier.

Un număr mare de amenzi (342) a fost aplicat de către poliţişti şi în cazul persoanelor care nu au respectat hotărârile Consiliului Local privind normele de curăţenie, comerţ stradal, mutarea mobilierului public, expunerea spre vânzarea a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri în alte locuri decât panourile de afişaj.

Alte 340 de sancţiuni s-au impus în cazul persoanelor care nu au respectat Legea nr. 61/1991, privind tulburarea ordinii şi liniştii publice. Polţiştii au mai aplicat 66 de amenzi, cu valori cuprinse între 500 şi 5.000 lei, ieşenilor care au desfăşurat activităţi ilegale de prestări servicii, producţie sau comerţ.

Pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor care au făcut obiectul contravenţiei“, se arată în comunicatul poliţiştilor locali. Agenţii i-au sancţionat şi pe 18 vânzători ambulanţi, iar alte 22 de persoane au încasat amenzi pentru acte de comerţ neautorizat.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii