Caz incredibil: Poza unui român în comă se află pe pachetele de ţigări

miercuri, 29 martie 2017, 13:24
3 MIN
 Caz incredibil: Poza unui român în comă se află pe pachetele de ţigări

Poza unui român în comă, pe pachetele de ţigări, fără acordul lui.  Trei tineri români aflaţi în Anglia au descoperit, şocaţi, fotografia tatălui, în comă şi intubat, pe pachetele de ţigări din această ţară. Imaginea se află pe pachetele de ţigări din toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europeane. Avocatul familiei spune că nu a existat niciun acord privind folosirea imaginii acestei persoane şi că se fac demersuri pentru acţiunea în instanţă. Daunele cerute pot ajunge la milioane de euro, scrie libertatea.ro.  

Avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru Libertatea că una dintre imaginile afişate pe pachetele de ţigări, pentru a ilustra riscurile la care se supun fumătorii, este a unui bărbat român, din Hunedoara. Acesta a suferit o intervenţie chirurgicală la un spital din Cluj, în urmă cu doi ani. Ulterior, omul a murit, iar imaginea cu el pe patul de spital a ajuns pe toate pachetele de ţigări din Uniunea Europeană. Ca o coincidenţă, tot în urmă cu doi ani s-a aprobat şi directiva UE privind folosirea de imagini, arată libertatea.ro

 
Familia, care se află în Marea Britanie, a făcut descoperirea terifiantă, realizând că în imaginea de pe un pachet de ţigări se află tatăl lor. Ei au recunoscut inclusiv momentul în care a fost făcută fotografia, în spital, deoarece acesta era îmbrăcat cu un tricou alb. ”Imaginile au fost făcute în spital, i-am recunoscut tricoul tatălui, când era internat în spital”, ar fi spus cei trei fii avocatului. Ei au mai poivestit că tatăl lor era internat în Cluj, unde a suferit o operaţie sub anestezie. ”Pozele cu el din timpul vietii sunt izbitoare, în comparatie cu cea de pe pachetul de tigări. Famila este revoltata şi vrea să meargă în instanţă, unde probabil vom cere daune record fiindcă ei ne-au spus ca îşi văd tatăl pur şi simplu „aruncat” pe stradă, unde îl calcă lumea în picioare iar pozele circulă în toată Europa. Ei nu şi-au dat acordul şi susţin că nici tatăl lor nu putea să facă acest lucru, pentru că era inconştient, cee ace se vede şi în imagine!”, spune avocatul. Avocatul a afirmat că în acest moment, cazul se află într-o fază incipientă, de strângere de documente. Am contactat un specialist criminalist care să îşi dea cu părerea cu privire la pozele puse la dispoziţie. Deşi, este ceva evident, este clar că în imagine este acea persoană, nu are cum să fie o confuzie, potrivit libertatea.ro.
 
Daune de milioane de euro
 
Adrian Cuculis spune că acţiunea se va îndrepta şi împotriva instituţiilor statului. ”Trebuie să explodeze o bubă foarte adâncă din legislaţia română, pentru că, atâta vreme cât se confirmă că nu există niciun fel de acord, şi familia a spus acest lucru, iar tatăl este inconştient, deci nu avea cum să semneze acest acord, practic este ceva nemaîntâlnit. Deci aceste poze sunt folosite cu titlul de lege, trebuie combătut fumatul, şi foloseşti illegal, imaginea unui om”, a spus el. Avocatul mai afirmă că daunele incipiente se ridică la un milion de euro, însă daunele morale pot ajunge la câteva milioane de euro, pentru că acestui om i s-a folosit imaginea, abuziv, nu doar într-un sector din Bucureşti, ci în toate cele 27 de ţări europene”.
 

    

Comentarii