Ce şcoli de şoferi sunt în Iaşi? 20% dintre candidaţi obţin permisul de şofer amator

sâmbătă, 10 ianuarie 2015, 02:57
1 MIN
 Ce şcoli de şoferi sunt în Iaşi? 20% dintre candidaţi obţin permisul de şofer amator

Procentul e mai mare în cazul celor care vor un permis de şofer profesionist.

Doar un sfert dintre doritorii de permis de conducere reuşesc să-l şi obţină. Dintre cei 28.777 de ieşeni care s-au înscris anul trecut la examenul pentru eliberarea permisului, 188 nici nu s-au mai prezentat.

„Dintre cei 28.589 de concurenţi care s-au prezentat, cea mai mare parte s-au înscris la examenul pentru carnet ca şoferi amatori. Doar 2.594 s-au înscris la şoferi profesionişti. De altfel, în cazul acestora şi procentul de succes a fost mult mai ridicat“, a declarat directorul de cabinet al prefectului, Marian Şerbescu.

Din totalul celor înscrişi la examen, 6.723 de ieşeni au reuşit să obţină permisul de conducere. În cazul şoferilor amatori, procentul promovaţilor a fost de 20,8%. În schimb, jumătate dintre candidaţii la o categorie profesionistă au trecut examenul. „Procentul celor care au căzut la proba practică şi la cea teoretică este aproximativ egal. Avem 10.910 candidaţi care au căzut la teorie şi 11.144 care nu au trecut proba practică“, a precizat Şerbescu.

Pe parcursul anului trecut, la Iaşi au fost înmatriculate 20.688 de maşini. Au fost radiate de către proprietari 2.266 de automobile, iar mu­nicipalitatea a solicitat radierea a 41 de vehicule abandonate pe domeniul public.
 

Comentarii