Cea mai scumpă stradă din lume continuă să fie Causeway Bay din Hong Kong

joi, 14 noiembrie 2013, 10:06
1 MIN
 Cea mai scumpă stradă din lume continuă să fie Causeway Bay din Hong Kong

Causeway Bay din Hong Kong rămâne cea mai scumpă arteră comercială din lume, devansând celebrele 5th Avenue din New York şi Champs-Elysees din Paris, scrie 20minutes.ch.

Astfel, pentru un metru pătrat pe Causeway Bay se plăteşte în medie o chirie lunară de 2.082 euro (o creştere de 14,7% într-un an), în timp ce aceeaşi suprafaţă, aflată însă pe 5th Avenue, se închiriază cu 1.725 euro pe lună. Podiumul se încheie cu Champs-Elysees, unde chiria lunară pe un metru pătrat este de 1.105 euro (cu 38,5% mai mult decât cu un an în urmă).

Causeway Bay a înlocuit anul trecut 5th Avenue în fruntea clasamentului realizat de biroul imobiliar Cushman&Wakefield. Pe locurile patru, cinci şi şase se află în acest an New Bond Street din Londra, Ginza din Tokyo şi Via Montenapoleone din Milano.

Biroul Cushman&Wakefield se aşteaptă ca valoarea chiriilor, cu excepţia celor din câteva ţări afectate grav de criză (Grecia, Irlanda), să rămână în general ‘stabilă sau să crească ca urmare a preconizatei relansări a creşterii economice, a concurenţei puternice între marile firme de modă sau de lux şi a ofertei reduse de locuri în cele mai bune amplasamente’. (Agerpres)

Comentarii