De Business

Punem punctul pe știi

Centrul Autoliv din Iaşi va deveni funcţional în a doua jumătate a lunii iunie

Compania va angaja la Iaşi peste 200 de persoane. Majoritatea vor fi ingineri.

joi, 15 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Centrul Autoliv din Iaşi va deveni funcţional în a doua jumătate a lunii iunie

Centrul de inginerie de la Palas al producătorului suedez de sisteme de siguranţă auto Autoliv va deveni operaţional în cea de-a doua jumătate a acestei luni. Acesta va fi situat în United Business Center, clădirile de birouri clasa A ale ansamblului Palas, în urma parafării înţelegerii între compania Iulius şi Autoliv. Parteneriatul dintre cele două companii continuă la Iaşi după cel de la Timişoara, acolo unde, la începutul acestui an, echipa locală a Autoliv s-a relocat în prima dintre cele şapte clădiri de birouri prevăzute în proiectul mixt Openville, dezvoltat de Iulius. 

„Venim în Iaşi pentru a le oferi inginerilor job-uri care să le exploateze potenţialul la maximum. Vrem să îi implicăm în proiecte de nivel global, de mare impact, astfel încât, aşa cum facem şi la Timişoara, să dezvoltăm aici tehnologie de cel mai înalt nivel. Vom continua la Iaşi parteneriatul pe care îl avem cu grupul Iulius în Timişoara, acolo unde Autoliv este prezent în clădirea United Business Center 2. În acest context, alegerea Palas Iaşi drept gazdă a birourilor noastre a fost una firească. Centrul din Palas Iaşi va deveni funcţional din a doua jumătate a lunii iunie, unde, după perioada de învăţare sprijinită de colegii din Timişoara, echipa Autoliv va dezvolta proiecte proprii, în mod autonom, acoperind local cât mai multe activităţi”, a declarat Ionel Fierbinţeanu, managerul general Autoliv România.

La Iaşi, inginerii companiei vor dezvolta cu precădere software pentru produse Active Safety de ultimă generaţie, dar şi pentru sisteme Passive Safety. În următorii doi-trei ani, Autoliv România intenţionează să crească la Iaşi până la peste 200 de angajaţi, procesul de recrutare orientându-se, cu predilecţie, spre ingineri specializaţi în dezvoltarea şi testarea sistemelor de siguranţă auto. Autoliv mai deţine în România fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Pentru compania suedeză, în România, lucrează peste 11.000 de angajaţi. Compania s-a aflat, în 2015, pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, în urcare de pe poziţia a 11-a în anul anterior, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.  

Comentarii