Centrul Iaşului, invadat de cavaleri, domniţe şi ieniceri. Mâine începe „Iaşul medieval”

marți, 01 iulie 2014, 09:07
4 MIN
 Centrul Iaşului, invadat de cavaleri, domniţe şi ieniceri. Mâine începe „Iaşul medieval”

Bravi cavaleri şi domniţe, îmbrăcaţi în vestimentaţii care mai de care mai ochioase vor invada oraşul cu ocazia Festivalului „Iaşul Medieval”. Aflat la cea de-a II-a ediţie, evenimentul va avea loc de mâine până duminică, în Piaţa Palatului Culturii.

Povestea medievală de anul acesta aduce concerte, demonstraţii de mânuire a armelor, teatru pentru copii, jongleri cu foc, dansuri medievale, meşteşugari, ieniceri otomani şi cavaleri medievali. Organizatorii acestui Festival sunt Primăria Municipiului Iaşi şi Underground Pub, iar pe perioada evenimentului, centrul Iaşului se va preschimba într-o curte medievală, unde până şi gastronomia acelor vremuri va fi pusă la dispoziţia ieşenilor.

Astfel, mâine, la ora 17 va avea loc deschiderea târgului meşteşugesc, de la ora 19.30 va fi concertul de muzică folk cu chitaristul Ciprian Cotruţă, de la ora 20.30 concertul „Aproape Unplugged”, iar de la ora 22 va avea loc petrecerea de întâmpinare a artiştilor în Underground Pub, care va ţine până la 6 dimineaţa.

Joi, 3 iulie, începând cu ora 10 va avea loc deschiderea târgului meşteşugesc cu standuri şi instalarea taberei medievale, de la ora 12 va fi prezentarea „Ordinului Paladini” de Terra Medies, de la ora 13 va avea loc prezentarea grupului de reconstituire istorică „Terra Ultrasilvana”, de la ora 14 va fi prezentarea „Ordinului Cavalerilor Cetăţilor Bârsei”, de la ora 16 vor avea loc acţiuni interactive cu publicul, prezentare arme şi armuri, demonstraţii de mânuire a armelor, ateliere meşteşugăreşti de pielărie, fierărie şi pictură. Evenimentele vor continua de la ora 17 cu Parada de cavaleri şi domniţe pe bulevardul „Ştefan cel Mare”, cu costumaţie specifică, arme, scutieri, paji, soldaţi ieniceri otomani şi meşteşugari transilvăneni. De la ora 19 va avea loc concertul folk cu trupa „Aproape Unplugged”, de la ora 20.30 concertul etno-rock cu trupa „Sukar Nation”, iar de la ora 22 o petrecere medievală în Underground Pub care va ţine până spre dimineaţă.

Vineri va avea loc de la ora 12 prezentarea Ordinilui „Art Gotica” cu trupa de spectacole stradale, teatru, foc, dansuri, cascadorii, lupte şi jonglerii cu steaguri. De la ora 13 vor avea loc activităţi interactive cu publicul, demonstraţii şi reconstituire de lupte medievale. De la ora 17 va avea loc parada de cavaleri şi domniţe pe Ştefan, de la ora 17.30 momentul de muzică arhaică susţinut de corul „Trei parale”. De la ora 19 va avea loc concertul cu trupa „Basska”, iar de la ora 20.30 concertul medieval folk cu „The Moon & The Nightspirit”. Seara de festival se va termina cu o petrecere în Underground Pub.

În cea de-a patra zi de festival, sâmbătă, începând cu ora 12 va avea loc prezentarea Ordinului „Şoimii de argint”, de la ora 13 vor fi activităţi interactive cu publicul, de la ora 17 parada de cavaleri şi domniţe, iar de la ora 18.30 concert cu trupa „Ad-Hoc” din Transilvania. Tot în aceeaşi zi, de la ora 20 va fi concertul cu „Partizan”, de la ora 21 concertul celor de la „The Moon & The Nightspirit”, de la ora 22 spectacol stradal de jonglerii cu foc, iar la ora 22.30, nelipsita pertrecere din Underground Pub.

În ultima zi de festival, duminică, începând cu ora 13 vor avea loc activităţi de demonstraţii şi lupte medievale, de la ora 14 va avea loc un moment susţinut de Teatrul de copii „Clovnii”, de la ora 17 va avea loc parada de bun rămas pe bulevardul Ştefan cel Mare, cu toboşari şi trâmbiţaşi, de la ora 18 va fi concertul cu trupa „Aproape Unplugged”, de la ora 19 concertul cu trupa „Sukar Nation”, iar de la ora 20 concertul cu trupa „Ad-Hoc”. La ora 22 va avea loc închiderea oficială a ediţiei din acest an a festivalului „Iaşul Medieval”.

Târgul meşteşugăresc se va desfăşura pe toată durata festivalului, în intervalul 9-22, în Piaţa Palatului Culturii, iar ieşenii sunt invitaţi să deguste pe lângă mâncarea specifică şi o halbă de bere rece.

Pentru mai multe informaţii puteţi scrie un e-mail la adresa iasulmedieval@undergroundpub.ro sau puteţi intra pe pagina de facebook a festivalului.

 

Comentarii