Cifră record de candidaţi la TUIAȘI! Doar 150 de locuri pentru admiterea din toamnă

luni, 31 iulie 2017, 10:23
1 MIN
 Cifră record de candidaţi la TUIAȘI! Doar 150 de locuri pentru admiterea din toamnă

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) are anul acesta o cifră record de candidaţi. Astfel, comparativ cu anul trecut, anul acesta sunt cu 75% mai mulţi absolvenţi de liceu care au optat pentru una dintre facultăţile de pe malul Bahluiului.

De asemenea, o cifră istorică s-a înregistrat şi în ceea ce priveşte numărul de candidaţi din Republica Moldova. Dacă anul trecut au fost 7 candidaţi, anul acesta şi-au depus dosarele aproape 500 de absolvenţi de pe malul celălalt al Prutului, fiind disponibile 250 de locuri.

Astfel, conform declaraţiei rectorului TUIAŞI, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, în toamnă, la cea de-a doua sesiune de admitere, vor mai fi disponibile doar aproximativ 150 de locuri, iar admitere se va organiza doar pentru trei dintre cele 11 facultăţi. De aceea s-a cerut către Minister suplimentarea numărului de locuri, însă cererea nu a fost încă aprobată, dar sunt semnale pozitive în această direcţie.

În toamnă este posibil să mai fie încă o sesiune de admitere doar pentru Facultăţile de Textile – Pielărie şi Management Industrial, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor şi Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii