CJ Iaşi a fost jefuit într-o zonă unde nu erau camere video. Hoţii au dat de mareşalul Antonescu

miercuri, 22 iulie 2015, 01:55
2 MIN
 CJ Iaşi a fost jefuit într-o zonă unde nu erau camere video. Hoţii au dat de mareşalul Antonescu

Consiliul Judeţean a fost jefuit. O persoană necunoscută a pătruns în magazia instituţiei în cursul nopţii de luni spre marţi, prin fereastra acesteia, situată la nivelul solului. Spargerea a fost constatată în cursul dimineţii, conducerea CJ apelând la Poliţie.

 “Putem confirma că magazia a fost spartă prin efracţie, în timpul nopţii. Poliţia recoltează date de la faţa locului pentru a stabili vinovaţii. Nu s-a putut intra în magazie pentru a se inventaria pagubele. Aşteptăm să termine poliţia activităţile specifice. Există o comisie de inventariere care va stabili ce lipseşte. Pagubele vor fi stabilite până miercuri la ora 16”, a declarat Victor Poede, reprezentant al cabinetului preşedintelui CJ.

Conform unor angajaţi ai CJ, hoţul a intrat în magazie prin simpla forţare a ferestrei, aceasta fiind probabil prost închisă. La intrarea în instituţie sunt instalate două camere de luat vederi, dar ambele supraveghează doar scările, în timp ce magazia este amplasată pe colţ. Oficialii CJ nu au putut preciza inventarul concret al magaziei. În aceasta este depozitat un bust din ghips al mareşalului Ion Antonescu, adus de la Cimitirul Eroilor din Leţcani după ce afişarea de simboluri asociate cu nazismul a fost scoasă în afara legii.

De asemenea, magazia adăposteşte calculatoare casate sau vechi, tablete, laptop-uri, monitoare, cartuşe de imprimantă şi birotică. La o primă evaluare, din magazie lipsea o cutie cu telefoane mobile funcţionale, dar vechi, ca şi un iPhone S4. Hoţii au putut sta nestingheriţi în magazie o perioadă semnificativă de timp. “Au luat o tabletă, au încercat să o deschidă, au văzut că nu merge, aşa că au lăsat-o acolo”, a spus un angajat al CJ.

 

 

Comentarii