Concurs de scurtmetraje la Iaşi pentru amatori! Cum folosim halele abandonate

luni, 05 octombrie 2015, 01:58
2 MIN
 Concurs de scurtmetraje la Iaşi pentru amatori! Cum folosim halele abandonate

Cum ar fi dacă vechile fabrici din oraşul Iaşi ar căpăta altă utilitate şi altă faţă? Cu această întrebare au pornit la drum oficialii Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană, care supun ieşenii la un efort de imaginaţie prin intermediul unui concurs ce presupune proiecte de restaurare a patrimoniului industrial din oraş. 

Concursul de scurtmetraje pentru amatori My European City este iniţiat de o serie de ONG-uri din Europa, din care face parte şi „Fundaţia Iaşi – Capitală Culturală Europeană“. Iaşul este partener în această reţea alături de Arad, dar şi de Jelgava (Letonia), Nantes (Franţa), Szczecin (Polonia) şi Nottingham (Anglia).

Pentru realizarea scurtmetrajelor, trebuie avute în vedere clădiri industriale, complexe muncitoreşti, structuri arhitecturale sau produse tipic industriale. Peste tot în Europa, exemplele de restaurare a patrimoniului industrial sunt numeroase, printre care amintim o fabrică folosită ca studio artistic în Nottingham (Anglia), de către Organizaţia Nottingham Regeneration, care transformă clădiri vechi abandonate sau degradate în spaţii utilizabile pentru o varietate de activităţi.

Câştigătorul locului I va participa la un training de realizare de film în oraşul Nantes în decembrie 2015. Costurile deplasării dus-întors şi cazarea vor fi suportate de reţeaua My European City. Următorii doi câştigători vor primi premii şi cadouri de la parteneri.

Participanţii trebuie să aibă minimum 18 ani, iar durata filmului să se încadreze între 1,30 şi 2,30 minute. Se acceptă orice tip de scurtmetraj, inclusiv animaţie. Formatul obligatoriu este MP4, iar filmul nu trebuie să conţină dialog. Scurtmetrajul trebuie să aibă un titlu şi se pot folosi efecte vizuale, muzică, sunete pentru redarea poveştii. Fiecare scurtmetraj intrat în competiţie va fi postat pe website-ul www.myeuropeancity.eu, unde va putea fi votat on-line de către public.

Comentarii