Concurs pentru directori de scoli: Subiectele de la testul grila

miercuri, 12 octombrie 2016, 20:44
1 MIN
 Concurs pentru directori de scoli: Subiectele de la testul grila

Miercuri s-a desfasurat proba scrisa a concursului pentru posturile de director si director adjunct, la care au participat, in total, peste 8.700 de candidati. Proba a constat intr-un test grila cu 60 de intrebari elaborat de Ministerul Educatiei, iar candidatii au avut la dispozitie 2 ore pentru a-l rezolva.

Potrivit ministerului, testul a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive si a competentelor manageriale ale candidatilor. La examenul de astazi, candidatii au avut de rezolvat varianta 1 de subiecte.

Potrivit metodologiei de desfasurare a concursului, Membrii comisiilor de concurs evalua testul-grila in aceeasi zi cu examenul, dupa expirarea duratei maxime de rezolvare, in prezenta candidatilor si a 2 martori alesi succesiv dintre candidati. Rezultatele probei scrise nu se contesta.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei, 6.664 de candidati s-au inscris pentru functia de director, iar 2.312 candidati s-au inscris pentru functia de director adjunct. 

Vezi subiectele de la testul grila AICI

Potrivit Ministerului Educatiei, gradul de inscriere pentru functia de director in raport cu posturile vacante la nivel national (6.549) a fost de 101,77%, in timp ce pentru functia de director adjunct (2.505 posturi vacante), gradul de inscriere s-a situat la 92,30%. Potrivit informatiilor transmise de minister, au ramas 1.093 de posturi vacante de director pentru care nu au fost depuse cereri de inscriere si 132 de posturi vacante de director adjunct pentru care nu s-au depus cereri de inscriere.

In urma evaluarii dosarelor de catre comisiile de verificare, la proba scrisa sunt asteptati 6.502 candidati pentru functia de director si 2.257 de candidati pentru functia de director adjunct.

HotNews

Comentarii