De Sănătate

Punem punctul pe știi

Copil ars şi tăiat, scos din spital, pe semnătură, de părinţi

vineri, 02 iunie 2017, 01:50
1 MIN
 Copil ars şi tăiat, scos din spital, pe semnătură, de părinţi

În urma conflictului iscat zilele trecute în comunitatea de rromi din Zanea, un copil în vârstă de 12 ani, a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ cu arsuri şi tăieturi în zona feţei. 

Deşi acesta a fost evaluat de medicii ieşeni şi s-a stabilit că este nevoie de internare şi de tratament de specialitate în cadrul unităţii me­dicale, părinţii au cerut ca acesta să fie externat. Băiatul suferise arsuri de gradul I şi II pe faţă, pe mâna stângă, adică pe aproximativ 9% din suprafaţa corporală, arsură prin flacără, dar şi o plagă contuză la nivelul feţei.

„Pa­cientul a fost internat, aşa cum era normal, în compartimentul pentru arşi, însă a fost externat la cerere. Fiind o hotărâre a părinţilor, nu a putut să fie ignorată, împotriva voinţei acestora nu ai cum să îl ţii internat. Probabil va fi o hotărâre de moment, deoarece are nevoie de tratament, vorbim şi despre un prejudiciu estetic, acasă nu sunt condiţii pentru terapie în primele zile“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Comentarii