Coşmarul unei mame! Şi-a găsit băiatul de 15 ani spânzurat de un copac în Grozeşti

miercuri, 25 iunie 2014, 01:50
3 MIN
 Coşmarul unei mame! Şi-a găsit băiatul de 15 ani spânzurat de un copac în Grozeşti

Un băiat de 15 ani din Grozeşti a ales să-şi pună capăt zilelor, spânzurându-se de crengile unui copac din spatele casei, cu o zi înainte să ajungă la o evaluare psihologică la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Băiatul a fost găsit de mama sa, care alertat autorităţile. „În cursul după-amiezii, elicopterul SMURD a intervenit la Grozeşti la un tânăr care a fost găsit în stop cardio-respirator, s-a încercat o jumătate de oră re­suscitarea, însă fără succes, astfel că s-a pronunţat decesul“, a precizat prof. dr. Diana Cim­poeşu, medic şef UPU-SMURD.

În 2012, George A. a bătut cu biciul un alt copil din localitate, iar părinţii acestuia din urmă au depus plângere la poliţie. Repre­zentanţii Primăriei din Grozeşti sunt de părere că băiatul s-a spe­riat că ar putea fi luat de lângă mamă, şi a ales să-şi pună capăt zilelor. „Familia a primit o înştiinţare din partea DGASPC pentru o evaluare psihologică a minorului care avea loc azi. Părinţii copilului sunt divorţaţi. El a stat până anul trecut alături de tatăl său la Pădureni, iar de atunci se află la mamă, la noi în localitate, şi probabil acum când a văzut înştiinţarea respectivă s-a speriat“, a spus Costel Zota, primarul comunei Grozeşti.

Cazul a fost cercetat anul trecut de către procurori care au dispus neînce­perea urmăririi penale împotriva minorului. Însă, în astfel de cazuri, DGASPC este obligată să monitorizeze minorul şi să instituie o măsură de supraveghere în familie sau în centrul special de la Târgu Frumos.

În situaţia de faţă, încă nu era luată o astfel de măsură, iar azi, 25 iunie, trebuia ca familia să se prezinte împreună cu copilul la DGASPC pentru consiliere. „Noi am trimis în­ştiinţare că trebuie să vină la direcţie pentru evaluare şi consiliere. Minorul a fost cercetat de poliţie pentru lovire şi vătămare corporală pentru că lovise un alt copil, procurorii au decis ne­începerea urmăririi penale, iar noi, conform legii, trebuia să monitorizăm situaţia şi să instituim una dintre cele două măsuri de supraveghere. În astfel de cazuri, dosarul copilului ajunge în faţa unei comisii formate din specialişti de-ai noştri, asistentul social comunitar, reprezentanţii legali ai minorului şi acolo li se comunică de­cizia luată. Dacă se alege măsura de supraveghere în fa­milie, copilului i se impune un plan, el nu trebuie să lipsească de la şcoală, să nu frecventeze grupuri care i-ar putea dăuna sau să nu ajungă târziu acasă, iar pentru monitorizarea acestora se ocupă asistentul comunitar“, a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt DGASPC.

Ieri la amiază, vecinii erau îngroziţi de gestul adolescentului. „Ştiu că băiatul a stat la bunica sa în altă localitate şi venise de curând la mama sa, aici în Grozeşti. Părinţii lui sunt despărţiţi şi locuiesc în locuri diferite. Fa­milia are mulţi copii“, a precizat ieri o vecină.

Poliţiştii au de­clanşat o anchetă în acest caz. „Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că un băiat s-a spânzurat. Din primele cercetări a rezultat că nu a fost comisă vreo infrac­ţiune. În acest caz se fac cer­cetări pentru stabilirea cu certitudine a împrejurărilor în care s-a produs tragedia“, a spus şi Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Comentarii