Cu gândul la vara viitoare

luni, 18 ianuarie 2016, 02:43
3 MIN
 Cu gândul la vara viitoare

 Preşedintele CD al CSMS, Leonida Antohi, i-a cerut preşedintelui executiv, Florin Prunea, să prelungească înţelegerile jucătorilor care au confirmat. Toţi sârbii, Grahovac, Mitic şi Golubovic, ar putea fi pierduţi în vară. Echipa ieşeană pleacă astăzi în Antalya, unde va sta trei săptămâni

 
 
Semnalele de alarmă trase de “Ziarul de Iaşi” în ceea ce priveşte situaţia lotului CSMS Iaşi au fost recepţionate. La sfârşitul săptămânii trecute, Comitetul Director al clubului a conovcat executivul la o discuţie pe tema amintită, preşedintele forului care coordonează echipa de primă ligă, Leonida Antohi, anunţând că a cerut demararea de urgenţă a negocierilor pentru prelungirea contractelor jucătorilor aflaţi la final de contract: “Încă de la sfârşitul anului trecut, am cerut o situaţie legată de lotul de jucători. A fost ritmul intens de meciuri, când am înţeles că executivul şi echipa trebuia să se concentreze la campionat, a urmat apoi vacanţa, însă, cum a revenit domnul Prunea în Iaşi, am redeschis discuţia. Ne-am întâlnit şi am văzut situaţia, care nu e deloc roză. Dintre jucătorii care pleacă în Antalya, doar Creţu, Bădic şi juniorii Târşă şi Moldovan mai sunt sub contract cu noi din vară. Alţi fotbalişti care joacă acum la noi pot însă să fie opriţi fără probleme la echipă, pentru că avem opţiune de prelungire unilaterală a contractului, mai avem şase jucători tineri împrumutaţi la alte cluburi, aflaţi în aceeaşi situaţie. Din păcate, sunt şi fotbalişti importanţi care sunt la final de contract. De aceea, i-am cerut preşedintelui Prunea să demareze de urgenţă negocierile pentru păstrarea la echipă a fotbaliştilor care au confirmat”.
Jucătorii cărora le expiră contractul în vară sunt Grahovac, Caparco, Böle, Mitic, Golubovic şi Onduku, ultimul fiind împrumutat. Fiind în ultimele şase luni de contract, ei pot semna deja cu alte echipe, şefii clubului auzind că Böle a ajuns deja la un acord cu ASA Tîrgu Mureş. Hotoboc, Voicu, Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu, Viveiros, Goge, Enescu, V. Gheorghe, Piccioni, Boiciuc pot rămâne la Iaşi printr-o notificare a clubului, majoritatea având însă stipulate creşteri salariale pentru sezonul viitor.
Antohi a ţinut să mai puncteze un aspect. “Vreau să se înţeleagă clar rolul Comitetului Director, ai căror membri nu iau niciun leu de la club. Noi am dat mână liberă executivului în ceea ce priveşte organizarea întregii activităţi, nu ne amestecăm în treburile lor. Iar în ceea ce priveşte finanţarea, aceasta este asigurată, în afară de fondurile produse de echipă, din drepturile de televizare şi alte activităţi, de Fundaţia Sportului Ieşean. În aceste condiţii, rolul nostru este limitat. Intervenim doar când apar probleme importante şi supraveghem să nu apară derapaje” a spus preşedintele CD al CSMS, care a adăugat: “Am cerut şi organizarea unei întâlniri cu reprezentanţii Fundaţiei Sportului Ieşean, pentru a prezenta nevoile echipei şi pentru a şti dacă aceste nevoi pot fi acoperite. Eu sunt optimist în această privinţă, pentru că echipa a demonstrat că merită sprijinită, iar ieşenii îşi doresc, cu siguranţă, fotbal de primă ligă”.
Altfel, ieri, după un antrenament, delegaţia CSMS urma să plece spre Bucureşti, iar astăzi, din Capitală, în Antalya, cu o escală la Istanbul. Faţă de lotul anunţat în numărul de sâmbătă al “Ziarului de Iaşi” că va face deplasarea nu au apărut modificări, antrenorul Nicolo Napoli plecând spre Turcia, unde se va derula un cantonament de trei săptămâni, împreună cu 23 de jucători: Grahovac, Caparco, Hotoboc; Voicu, Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Ciucă, Saric (jucător croat aflat în probe), Ţigănaşu, Ferrara (jucător italian aflat în probe); Viveiros, Goge, Mitic, Enescu, Creţu, Moldovan (junior), Vasile Gheorghe, Bole, Bădic; Golubovic, Piccioni, Târşă (junior). 
 

Comentarii