Cu gândul la victorie

vineri, 18 noiembrie 2016, 02:43
4 MIN
 Cu gândul la victorie

  

Jucătorii de la CSM Politehnica Iaşi şi antrenorul lor, Eugen Neagoe, consideră că succesul în partida de sâmbătă cu ASA Târgu Mureş poate fi o rampă de relansare

 

 

CSM Politehnica Iaşi a organizat, ieri, o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal, Eugen Neagoe şi fotbaliştii Alexandru Ciucur şi Marius Chelaru. Ieşenii s-au arătat optimişti că echipa va stopa seria neagră de şase meciuri fără punct obţinut, în partida de sâmbătă, cu ASA Târgu Mureş, din etapa a XVI-a a Ligii I de fotbal,. “Ne aşteaptă un meci foarte dificil, contra unei echipe cu  foarte mulţi jucători experimentaţi,  ca Zicu, Surdu, Marius Constantin sau Mingote(pe care-l cunosc de la Pandurii),  cu fundaşi laterali foarte buni, Belu şi Matei. Sunt însă convins că băieţii vor da totul să obţinem cele trei puncte. Dacă vom avea atitudine şi vom face un joc bun, putem să câştigăm. Partida cu ASA este prima dintre  cele şapte rămase în acest an la sfârşitul cărora se va stabili dacă lotul mai are nevoie de jucători în iarnă” a spus Neagoe, care a comentat şi posibilitatea revenirii lui Bojan Golubovic în Copou: “Eu ştiu că Golubovic are contract la Steaua până vara viitoare. Eu mi-l doresc la echipă, însă venirea lui la Iaşi nu depinde de mine”.
Absent mult timp din motive medicale, Alexandru Ciucur nu a ajuns la nivelul optim. “Mă simt bine acum din punct de vedere medical, însă nu cred că sunt la sută la sută. Dacă antrenorul va avea nevoie de mine, voi da totul, mai ales că ne aşteaptă un meci foarte important. Întâlnim o echipă cu foame mare de puncte, ca şi noi. Ne-am pregătit foarte bine în pauza competiţională, suntem obligaţi să câştigăm”, spus jucătorul de bandă, care s-a referit şi la problemele financiare ale celor două grupări: “Nu aplecăm urechea la ce spun cei de la ASA în ce priveşte retragerea din campionat. Noi trebuie să fim concentraţi la maximum, să luăm trei puncte. La ce colectiv de jucători şi antrenori avem, locul ocupat în clasament nu este cel pe care-l merităm. Eu cred că dacă va reapărea stabilitatea financiară la echipa noastră,  vor veni  şi rezultatele”.
Cotat ca fiind jucătorul under 21 cu şansele cele mai mari de titularizare în disputa cu mureşenii, Chelaru vrea să nu rateze acest culoar: “Mi-am aşteptat şansa să joc titular de la începutul sezonului. Dacă voi juca, voi da totul ca echipa să câştige. Un jucător trebuie să folosească şansele pe care le are. Dacă nu o face, vin alţii. Ne-am pregătit bine în perioada de pauză şi chiar dacă nu traversăm cea mai bună perioadă, avem o singură variantă, victoria, pentru a ieşi din pasa proastă în care ne-am aflat”.Confruntarea dintre CSM Poli şi ASA, de mâine, va începe la ora 16:30.
 
 
Cu CFR, în Cupa României
Ieri, la Casa Fotbalului, s-au tras la sorţi meciurile din optimile de finală ale Cupei României la fotbal, care se vor disputa într-o singură manşă, în zilele de 13, 14 şi 15 decembrie. Calificată în această fază, echipa ieşeană CSM Politehnica va întâlni, în deplasare, formaţia CFR Cluj, deţinătoarea trofeului. “Cupa este o competiţie importantă, pe care o respectăm. Ne dorim să mergem mai departe, chiar dacă vom întâlni un adversar dificil, pe terenul lor. În campionat, am pierdut la Cluj, după o lovitură liberă şi după ce am ratat mai multe ocazii. Sperăm ca în Cupă să facem un meci bun, să înscriem şi să ne calificăm”, a mărturisit tehnicianul ieşean Eugen Neagoe, după aflarea rezultatului tragerii la sorţi. Celelalte partide din optimi: Gaz Metan Mediaş – Dinamo, FC Voluntari – ASA Târgu Mureş, Luceafărul Oradea – Astra Giurgiu, CS Mioveni – Steaua, Dacia Brăila – CSU Craiova, CS Afumaţi – ACS Poli Timişoara şi Pandurii Târgu Jiu – FC Viitorul. Înainte de tragerea la sorţi s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Daniel Prodan, care a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 44 de ani.
 
  
 

 

 

Comentarii