Cum s-au scurs ultimele săptămâni din viața lui Ion Columbeanu la azil

vineri, 16 septembrie 2016, 13:27
2 MIN
 Cum s-au scurs ultimele săptămâni din viața lui Ion Columbeanu la azil

Ion Columbeanu s-a stins din viață la azilul de bătrâni de la Ghermănești, fără ca în zilele precedente să dea vreun semn că i se apropie sfârșitul.

Irinel Columbeanu și-a văzut tatăl în urmă cu trei zile, la azilul de lux, din Ghermănești, de lângă Snagov, și nimic nu prevestea că aceea va fi ultima întâlnire dintre cei doi. Bătrânul se simțea bine, motiv pentru care a și acceptat să se plimbe prin grădină, cu fiul său, care-l vizita foarte des. Columbeanu senior a pierdut însă lupta cu viața în noaptea zilei de miercuri spre joi, în urma unui stop cardio-respirator. Serviciul de urgență, venit în doar câteva minute la fața locului, la ora 03.00, l-a resuscitat, dar fără rezultat.

Tatăl lui Iri locuia singur într-o garsonieră de la parterul azilului, acolo unde avea tot ce-i trebuie. Potrivit mărturisirilor făcute de Ion Cassian, patronul azilului, prieten din copilărie de-al lui Irinel, înaintea tragicei vești, starea lui Columbeanu senior era staționară. Acesta încă mânca singur, își lua tratamentul medicamentos și obișnuia să se plimbe prin curte, când se simțea mai bine.

Acesta a mai spus că în cele câteva luni de când Columbeanu senior se afla la azil, nu a fost nevoie să cheme Salvarea, întrucât starea sa era staționară și-și urma tratamentul medicamentos.

Cine a fost Ion Columbeanu

Ion Columbeanu a fost șef de protocol în toate guvernele României, de la Gheorghiu Dej până în anul 2002. După Revoluție, a fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, în guvernele Petre Roman, respectiv Nicolae Văcăroiu. Nu puțini au fost cei care au afirmat că practic averea lui Irinel i se datorează tatălui său. Bătrânul a povestit la un moment dat că data nașterii lui este de fapt trecută greșit în acte, asta pentru că o astfel de eroare era destul de frecventă în perioada în care el s-a născut. “M-am născut pe 27 decembrie, dar părinţii m-au înregistrat pe 5 februarie anul următor”, spunea bătrânul nonagenar, care a lucrat timp de 45 de ani la Guvern.

Libertatea.ro

Comentarii