Cum sa cheltuiesti mai putin in bucatarie? Ingrediente ieftine care le pot inlocui pe cele gourmet

duminică, 14 decembrie 2014, 16:46
2 MIN
 Cum sa cheltuiesti mai putin in bucatarie? Ingrediente ieftine care le pot inlocui pe cele gourmet

De ce sa platesti o avere cand vrei sa mananci ceva gustos? Chiar daca nu crezi ca se poate, sunt cateva ingrediente care au perechi asemanatoare la gust, dar accesibile la pret. Iti spunem ce produse gourmet pot fi inlocuite fara sa pierzi cu nimic din savoare.

1. Parmezan sau Grana Padano. Branzeturile starnesc cel mai adesea dezbateri aprinse pe tema gustului lor inconfundabil. Mai ales cand vine vorba despre Parmezan, considerat un tip de branza cu o aroma aparte ce nu poate fi inlocuita de nimic altceva. Surpriza vine de la o ruda relativa apropiata: Grana Padano, care ii poate lua locul uneori.

Gustate una langa alta, diferentele sunt sesizabile. Parmigiano-Reggiano are acel gust usor amarui si taios, care iti declanseaza placerea pe papilele gustative. In schimb, Grana Padano are arome de nuci ascunse in ea si un gust mai putin pronuntat. Dar aceste diferente subtile se estompeaza daca folosesti branzeturile in salate, in sosuri, risotto sau paste.

2. Pancetta sau Bacon

Daca nu esti obsesdat sa respecti cu strictete anumite retete, atunci un bun exemplu de inlocuire a ingredientelor este pancetta cu bacon. Pancetta adevarata este un sortiment scump, dar nu e nevoie de el tot timpul pentru a aduce acelasi plus de gust. Pana si Nigella Lawson e de acord ca un schimb intre cele doua este permis atunci cand nu iti permiti ingredientul scump. Vei obtine aceleasi fasii rumenite si crocante din ambele sortimente.

3. Paste proaspete sau paste uscate

Pastele de casa sunt delicioase, dar daca le alegi pe cele uscate din magazin nu inseamna neaparat ca renunti la calitate si gust. Exista paste uscate de calitate superioara, la fel de bune, iar timpul petrecut pentru gatirea lor este mult mai mic in comparatie cu cele pe care vrei sa le prepari de la zero acasa.

Citeste mai multe pe Foodstory

Comentarii