Cum stă situaţiunea la partidoiul ieşean

joi, 29 octombrie 2015, 12:38
3 MIN
 Cum stă situaţiunea   la partidoiul ieşean

Spun sursele noastre, stimaţi telespectatori, că la partidoiul din târg spiritele stau iară să se încingă, mai ales pe fondul stării de îngrijorare cu privire la posibila revenire sau nerevenire a lui Jiji la primărie. Cică între Jiji şi Chir Nica tensiunea este aşa de mare încât, dacă prin absurd la aceasta s-ar putea conecta un cablu electric, cu siguranţă că întreg oraşul ar putea fi luminat noapte de noapte, timp de opt luni şi patru zile, nu alta. 

 Mai spun sursele noastre că Jiji pregăteşte un plan de atac şi a lansat deja două provocări majore. Mai întâi i-a cerut liderului Dracnea să-i dea un răspuns definitiv la întrebarea dacă îi mai vede vreun rol în conducerea partidoiului pentru viitorul apropiat. La această interogaţie cică Dracnea i-a cerut să aştepte încă două luni, dar Jiji nu vrea.

În paralel, Dracnea a lansat dezbaterea cu privire la codul de onoare al pesediştilor, din care reiese că Jiji trebuie să-şi pună pofta în cui în privinţa funcţiilor în partid. În acest context, cică Jiji a lansat o discuţie strategică în zona ghinărarului Hoprea, protagonistul unui scandal imens în aceste zile, care are în centru, exact ca în cazul lui Jiji, folosirea în exces a poliţiştilor din subordine. Prin urmare a lansat tratative pentru candidatura de la anul, pe listele ghinărarului, ceea ce ar pune partidoiul în alertă de gradul maxim.

Spun sursele noastre că după ce a aruncat aceste două undiţe, Jiji s-a pus pe aşteptat. Oare unde va trage peştele cel mare, îşi întreabă el amicii în serile de voie bună de la vestiarul din Copou? Cică cineva i-ar fi spus că va veni şi captura cea mare că, Slavă Domnului!, balta are peşte. Atâta doar, ca până atunci să nu-l ia cineva de braconier.

Mişcări de trupe la fabrica de doftori

Pe astăzi mai avem una bună de la fabrica de doftori, stimaţi telespectatori, acolo unde proful Fane Jorj, zis şi Măturoi, a obţinut învestitura de sforar şef. Spun gurile rele că el va candida acuşica la funcţia de reftor şi că deja au început anumite poziţionări şi repoziţionări de tabere acolo. Cota sa nu ar fi aşa de bună, dacă e să ne uităm la bătaia pe care a încasat-o acum patru ani de la tabăra fostului reftor Basil, dar parcă ceva s-a mai schimbat între timp.

Măturoi mizează pe alianţa cu Forina Norna şi pe relaţiile acesteia cu poliţiştii de la BNA pentru a pune presiune pe rivala sa şi pentru a acredita ideea că tocmai el este cel care va face curăţenie la fabrică. Nu discutăm de ridicolul situaţiei, anume că Forina, cea care a încurajat toată mafia de la stomato, poate ajunge personaj cheie în lupta anticorupţie. Mirarea vine din partea cealaltă, anume din cea a taberei care a câştigat în ultimele două alegeri, unde este o linişte de salon de depresivi, unde nimic nu mişcă, privirile sunt placide şi numai din când în când mai sare cineva ţipând isteric şi umflându-şi Pieptul.

Comentarii