Cursuri în weekend pentru profesori la Facultatea de Matematică din Braşov

joi, 31 august 2017, 01:50
1 MIN
 Cursuri în weekend pentru profesori la Facultatea de Matematică din Braşov

Profesorii ieşeni care doresc să facă o conversie profesională în domeniul Mate­matică au posibilitatea să se înscrie la Facultatea de Matematică Informatică din cadrul Uni­versităţii Transilvania din Braşov. 

Invitaţia a fost lansată oficial Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi prin intermediul unei scrisori. Astfel, cadrele didactice ieşene, interesate să se specializeze în cadrul universităţii din Braşov au posibilitatea să se înscrie în perioada 6-9 septembrie, actele necesare urmând să fie depuse la sediul din Braşov. Astfel, cei care se vor înscrie la cursurile acestei facultăţi, vor trebui să ajungă la cursuri în weekend, însă o singură dată pe lună.

Cursanţii urmează doar patru discipline din curriculum de matematică aprobat de către Ministerul Educaţiei Na­ţionale, iar la finalul cursurilor, cadrele didactice primesc 120 de credite. Pentru a participa la cursurile de conversie, care durează doi ani, cursanţii vor trebui să achite anual taxa de 2.800 de lei, pe care o pot plăti în trei tranşe. La final, după promovarea examenului de absolvire, cursanţii vor primi o diplomă de absolvire şi un supliment de diplomă, pe baza cărora cadrele didactice se pot titulariza la specialitatea Matematică. Universitatea din Braşov se laudă deja cu 4 serii de absolvenţi, anul acesta fiind la cea de-a şasea serie de cursanţi. 

 

 

Comentarii