Demisii, pensionări şi fugă de la Drumuri şi Poduri Iaşi! Ce îi sperie pe ingineri

marți, 12 mai 2015, 02:00
2 MIN
 Demisii, pensionări şi fugă de la Drumuri şi Poduri Iaşi! Ce îi sperie pe ingineri

Oamenii pleacă pe capete, iar la concurs nu se prezintă nimeni, când aude salariul. În mediul privat, constructorii câştigă cel puţin dublu faţă de oferta de aici.

Drumarii ieşeni au început să dea bir cu fugiţii. Un angajat al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor şi-a prezentat ieri demisia, la doar două luni de la angajare. Unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Direc­ţiei, inginer constructor, se pregăteşte de pensionare anticipată, iar găsirea u­nor înlocuitori pare a fi o misiune imposibilă.

„Oamenii, când pleacă, invocă motive personale şi nu ai ce să le zici. Partea proastă este că nici nu avem soluţii de înlocuire. Am organizat concurs pentru două posturi de inginer constructor la care ceream un an de experienţă, şi altul, cu cinci ani de experienţă. Nu a venit nimeni. Mai avem tineri absolvenţi, dar ei sunt încă în perioada în care învaţă ce au de făcut în mod concret. Nu pot să-i tri­mit într-o inspecţie pe un şantier decât cu un altul, mai experimentat. Acum ne lipsesc şi aceştia“, a declarat directorul DJADP, Daniel Minciună.

Con­form aprecierilor acestuia, principala cauză a „hemoragiei“ de personal este repre­zentată de nivelul sala­rizării. Astfel, pentru postul de inginer constructor cu un an de experienţă, oferta DJADP este de aproximativ 900 de lei net, în timp ce la cinci ani de experienţă, salariul se ridică la aproximativ 1.100 lei net.

„Cam tot 1.100 de lei câştigă şi cel care ne pleacă acum. Altă soluţie în afara scoaterii repetate la concurs a posturilor libere nu avem. Vom anunţa din nou organizarea unui concurs, de data aceasta pentru patru posturi, nu doar trei“, a spus Minciună. În mediul privat, inginerii constructori câştigă cel puţin dublu.
 

Comentarii